ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κινητών: Εν αναμονή της εγκυκλίου - Πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο και πότε θα δούμε αποτελέσματα

Απαγόρευση κινητών: Εν αναμονή της εγκυκλίου - Πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο και πότε θα δούμε αποτελέσματα

Σύντομα αναμένεται να εφαρμοστεί η απαγόρευση της ενεργοποίησης και χρήσης κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών έξυπνων συσκευών από μαθητές σε Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται αυτή την στιγμή σε αναμονή μέχρι την δημοσίευση της εγκυκλίου στην Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Διευθυντής της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Δρ. Ηλίας Μαρκάτζιης ανέφερε ότι η εγκύκλιος αναμένεται να δημοσιευθεί σύντομα, ούτως ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου.

«Θα δημοσιευθεί σύντομα γιατί θα περάσουν κάποιες μέρες ώσπου να δημοσιευθεί η απόφαση της βουλής. Πέρασε από την Βουλή και αναμένεται να βγει για να εφαρμοστεί το μέτρο», σημείωσε.

Ερωτηθείς πότε αναμένεται να δούμε αποτελέσματα στα σχολεία, ο Δρ. Μαρκάτζιης ανέφερε ότι αναμένονται άμεσα αποτελέσματα όταν εφαρμοστεί το μέτρο.

«Από την στιγμή που εφαρμοστεί ο νόμος, θα δούμε αποτελέσματα. Ακόμα και με όλες τις δυσκολίες αλλά θα δούμε τα αποτελέσματα. Δεν θα βλέπεις τους μαθητές σκυμμένους στα κινητά, ούτε να βγάζουν βίντεο. Θα παίρνουν ανάσα γιατί όταν συγκεντρώνονται πάνω στα τηλέφωνα τους δεν παίρνουν», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι τα κινητά δεν απαγορευτήκαν μόνο για τους βανδαλισμούς αλλά για λόγους ασφάλειας, υγείας και πνευματική ηρεμία.

Κληθείς να απαντήσει αν το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει νέα μέτρα, ο Δρ. Μαρκάτζιης επεσήμανε ότι αυτή την στιγμή δεν εξετάζονται κάποια άλλα μέτρα.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί. Πριν πάρουμε νέα μέτρα, πρέπει να καταφέρουμε την επιτυχημένη εφαρμογή των υφιστάμενων», είπε καταληκτικά.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέα επίθεση σε διανομέα φαγητού στη Λεμεσό – Τον καταδίωκαν με μοτοσικλέτες και τον κλωτσούσαν μέχρι να πέσει στο έδαφος  

• Συγκλονίζει όμηρος της Χαμάς: Περιέγραψε στον ΟΗΕ τα βασανιστήρια που έζησε στη Γάζα – «Mε κρέμασαν ανάποδα και...»

• Χειμερινός τουρισμός στην Κύπρο - Οι πρώτες ενδείξεις και οι επιπτώσεις από την κρίση στη Μ. Ανατολή

• Έριξε τσάντα τίγκα...στα ναρκωτικά σε αυλή σπιτιού και έφυγε - Συνελήφθη 18χρονος

• Βλάβη σε σκάφος στην επ. Αμμοχώστου - Πέντε πρόσωπα αποκλείστηκαν στη θάλασσα



Βγαίνει στην αντεπίθεση ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Η χαμηλή δημοτικότητα αλλάζει τη στρατηγική της κυβέρνησης - Τουρ σε όλες τις επαρχίες

Βγαίνει στην αντεπίθεση ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Η χαμηλή δημοτικότητα αλλάζει τη στρατηγική της κυβέρνησης - Τουρ σε όλες τις επαρχίες

Την απόφασή του να αλλάξει την αρνητική εικόνα της κυβέρνησης η οποία έχει φτάσει στο ναδίρ σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, κάνει πράξη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ξεκίνησε ήδη την επαφή του με την κοινωνία, κάνοντας αρχή με την κοινότητα Αμιάντου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top