ΔΙΕΘΝΗ

Νέο σφυροκόπημα του Ισραήλ στον Λίβανο - Βομβαρδίζει τα νότια προάστια της Βηρυτού

Νέο σφυροκόπημα του Ισραήλ στον Λίβανο - Βομβαρδίζει τα νότια προάστια της Βηρυτού

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στοχοποίησαν για ακόμη ένα βράδυ αργά χθες Πέμπτη τομείς των νοτίων προαστίων της Βηρυτού, που αποτελούν προπύργιο του λιβανικού κινήματος Χεζμπολά, κατέγραψαν εικονολήπτες και φωτοειδησεογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και μετέδωσε το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, λίγη ώρα μετά την προειδοποίηση εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού σε αμάχους να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους.

Έπειτα από αλλεπάλληλα πλήγματα, το οπτικό υλικό που μεταδόθηκε εικόνιζε στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται από διάφορους τομείς των νοτίων προαστίων. Ακούστηκε σειρά εκρήξεων.

«Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία διεξήγαγε βομβαρδισμό στον τομέα της Σουέιφατ», στην περιφέρεια των νοτίων προαστίων, μετέδωσε το ANI.

 

 

«Η εχθρική αεροπορία διεξήγαγε δυο πλήγματα στον τομέα της Χαρέτ Χράικ», επίσης στα νότια προάστια, πρόσθεσε λίγο αργότερα, προτού αναφέρει επίσης πως βομβαρδίστηκε ο τομέας Χαντάθ.

Αργά χθες βράδυ ο ισραηλινός στρατός διέταξε τους κατοίκους τεσσάρων τομέων να απομακρυνθούν αμέσως από τα ακίνητα όπου διέμεναν, διαμηνύοντας πως θα εξαπέλυε βομβαρδισμούς εναντίον του λιβανικού ένοπλου κινήματος Χεζμπολάχ.

«Βρίσκεστε πλησίον εγκαταστάσεων και χώρων που ανήκουν στη Χεζμπολά και θα στοχοποιήσουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στο εγγύς μέλλον. Πρέπει αμέσως να απομακρυνθείτε εσπευσμένα από τα κτίρια αυτά και τα παρακείμενα και να παραμείνετε σε απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων», ανέφερε αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού μέσω X.
Νωρίτερα χθες, τουλάχιστον 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε δυο χωριά στον ανατολικό Λίβανο, ανακοίνωσε το λιβανικό υπουργείο Υγείας. Μια ημέρα νωρίτερα, σειρά σφοδρών αεροπορικών σε νότια προάστια της Βηρυτού ισοπέδωσε τουλάχιστον έξι ακίνητα, σύμφωνα με ΜΜΕ.

 

 

Τουλάχιστον 1.580 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον Λίβανο από την 23η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα δεδομένα.

IDF: Σκοτώσαμε διοικητή της Χαμάς που εργαζόταν στον ΟΗΕ

Ένας διοικητής της δύναμης Νούκμπα της Χαμάς, ο οποίος ηγήθηκε της δολοφονίας και της απαγωγής Ισραηλινών από καταφύγιο κοντά στο κιμπούς Ρεΐμ, σκοτώθηκε την Τετάρτη σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη (24/10) οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις και η Σιν Μπετ.

 

 

 

Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Αμπού Ατάουι, ο οποίος υπηρετούσε ως διοικητής της Νούκμπα στο τάγμα Μπουρέιτζ της Χαμάς ενώ εργαζόταν και στην UNRWA, την ανθρωπιστική οργάνωση του ΟΗΕ, από τον Ιούλιο του 2022.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023, ο Ατάουι διέταξε την επίθεση σε καταφύγιο για βόμβες κοντά στο κιμπούτς, όπου είχαν καταφύγει όσοι διασκέδαζαν στο φεστιβάλ Nova.

Τέσσερις άνθρωποι πιάστηκαν όμηροι από το καταφύγιο και άλλοι 16 δολοφονήθηκαν. Επτά κατάφεραν να επιβιώσουν και διασώθηκαν αργότερα.

 

 

Ο Ατάουι συμμετείχε και σε επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, ανέφεραν οι ο IDF.

Μετά τις ανακοινώσεις για την ταυτότητα του Ατάουι και την εργασία του στην UNRWA οι ισραηλινές αρχές ζήτησαν τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας για τη σχέση των εργαζομένων στην UNRWA με τη Χαμάς.

Πηγή: protothema.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέα επίθεση σε διανομέα φαγητού στη Λεμεσό – Τον καταδίωκαν με μοτοσικλέτες και τον κλωτσούσαν μέχρι να πέσει στο έδαφος  

• Συγκλονίζει όμηρος της Χαμάς: Περιέγραψε στον ΟΗΕ τα βασανιστήρια που έζησε στη Γάζα – «Mε κρέμασαν ανάποδα και...»

• Χειμερινός τουρισμός στην Κύπρο - Οι πρώτες ενδείξεις και οι επιπτώσεις από την κρίση στη Μ. Ανατολή

• Απαγόρευση κινητών: Εν αναμονή της εγκυκλίου - Πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο και πότε θα δούμε αποτελέσματα

• Έριξε τσάντα τίγκα...στα ναρκωτικά σε αυλή σπιτιού και έφυγε - Συνελήφθη 18χρονος

• Βλάβη σε σκάφος στην επ. Αμμοχώστου - Πέντε πρόσωπα αποκλείστηκαν στη θάλασσα



Βγαίνει στην αντεπίθεση ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Η χαμηλή δημοτικότητα αλλάζει τη στρατηγική της κυβέρνησης - Τουρ σε όλες τις επαρχίες

Βγαίνει στην αντεπίθεση ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Η χαμηλή δημοτικότητα αλλάζει τη στρατηγική της κυβέρνησης - Τουρ σε όλες τις επαρχίες

Την απόφασή του να αλλάξει την αρνητική εικόνα της κυβέρνησης η οποία έχει φτάσει στο ναδίρ σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, κάνει πράξη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ξεκίνησε ήδη την επαφή του με την κοινωνία, κάνοντας αρχή με την κοινότητα Αμιάντου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top