ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτές οι περιφέρειες της ΕΕ δέχονται τους περισσότερους ξένους τουρίστες - Ποια η θέση της Κύπρου

Αυτές οι περιφέρειες της ΕΕ δέχονται τους περισσότερους ξένους τουρίστες - Ποια η θέση της Κύπρου

Το 2023, ο αριθμός των ατόμων που ταξίδευαν στο εξωτερικό για τουρισμό είχε ανακάμψει πλήρως από τις επιπτώσεις της κρίσης COVID-19, με άρση των περιορισμών για όλους τους προορισμούς.

Οι 3 περιφέρειες της ΕΕ στο επίπεδο 2 της ονοματολογίας των εδαφικών στατιστικών μονάδων (NUTS 2) με τον μεγαλύτερο αριθμό διανυκτερεύσεων από ξένους τουρίστες ήταν οι ισπανικές νησιωτικές περιφέρειες των Καναρίων (83,2 εκατομμύρια) και οι Βαλεαρίδες Illes (61,7 εκατομμύρια) και η παράκτια περιφέρεια της Κροατίας Jadranska Hrvatska (80,8 εκατομμύρια). Οι τρεις αυτές περιφέρειες αντιπροσωπεύουν το 16,4 % των συνολικών διανυκτερεύσεων αλλοδαπών στην ΕΕ.

Εκτός από αυτές τις 3, οι 10 κορυφαίες περιφέρειες με τις υψηλότερες τιμές ήταν οι ισπανικές περιφέρειες της Καταλονίας και της Ανδαλουσίας, δύο νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας (Notio Aigaio, Kriti), η γαλλική πρωτεύουσα Ile-de-France, το Βένετο στην Ιταλία και το Τιρόλο στην Αυστρία, αντίστοιχα. Οι 10 κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τρίτο (37,6 %) των διανυκτερεύσεων στην ΕΕ το 2023.

Σε 58 από τις 231 περιφέρειες για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων των ξένων τουριστών ήταν υψηλότερος από εκείνον που καταγράφηκε για τους εγχώριους τουρίστες. Η σχετική σημασία των ξένων τουριστών ήταν ιδιαίτερα υψηλή σε 7 δημοφιλείς προορισμούς διακοπών που αντιπροσώπευαν περισσότερες από 9 στις 10 διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα: οι ελληνικές νησιωτικές περιοχές Κρήτη (94,6 %), Ιωνία Νήσια (93,6 %) και Νότιο Αιγαίο (92,0 %), Μάλτα (93,1 %), Jadranska Hrvatska (92,5 %), Κύπρος (90,8 %) και Τιρόλο (90,7 %).

Οι φυσαλίδες σε κίτρινο, χρυσό και καφέ αναφέρονται σε περιοχές που εξαρτώνται περισσότερο από τον εγχώριο τουρισμό.

Το 2023, οι 3 περιφέρειες της ΕΕ με τον μεγαλύτερο αριθμό διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα από εγχώριους τουρίστες ήταν όλες στη Γαλλία: περιφέρεια Ile-de-France (39,7 εκατομμύρια), Rhône-Alpes (38,7 εκατομμύρια) και Provence-Alpes-Côte d’Azur (37,8 εκατομμύρια). Υπήρχαν 4 ακόμη γαλλικές περιφέρειες — Languedoc-Roussillon, Aquitaine, Pays de la Loire και Βρεταννία — που ήταν παρούσες μεταξύ των 16 περιφερειών της ΕΕ που διέθεταν περισσότερες από 20,0 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις από εγχώριους τουρίστες.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πώς η καλή επικοινωνία μπορεί να σώσει μια σχέση: Ειδικός διηγείται την ιστορία δυο Κυπρίων και δίνει λύσεις

• Μπήκαν παράνομα με το όχημα τους στην Αλυκή Λάρνακας και εγκλωβίστηκαν - Διασώθηκαν τρία πρόσωπα

• «Μυστήρια» φώτα στον ουρανό της Αγίας Νάπας - Η εξήγηση - Δείτε βίντεο

• Ντέιβιντ Σουμάχερ: Προκάλεσε σοκ με την αποκάλυψη του - «Η μητέρα μου χτυπούσε τον πατέρα μου»

• Σε πελάγη ευτυχίας γνωστή Κύπρια ηθοποιός: Της έκανε πρόταση γάμου ο σύντροφος της - Δείτε βίντεο



Ανάλυση: Τα συν και τα πλην της τριμερούς στη Νέα Υόρκη - Ο οδικός χάρτης μέχρι την πενταμερή

Ανάλυση: Τα συν και τα πλην της τριμερούς στη Νέα Υόρκη - Ο οδικός χάρτης μέχρι την πενταμερή

Από τα ξημερώματα της 15ης Οκτωβρίου όταν δηλαδή ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της άτυπης τριμερούς συνάντησης Χριστοδουλίδη- Τατάρ- Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, ή το άτυπο δείπνο καλύτερα όπως θέλει να το ονομάζει ο ΓΓ των ΗΕ, στη Λευκωσία ξεκίνησε η ανάλυση από πλευράς πολιτικών κομμάτων, πολιτικών νυν και πρώην, για το τι πήραμε τελικά ή αν τζάμπα αναλώσαμε τόση προσπάθεια και φαιά ουσία τους τελευταίους 18 μήνες, όπου στην προεδρία της Δημοκρατίας βρίσκεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top