ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Οι τιμές των καυσίμων στην Κύπρο, οι κυβερνοεπιθέσεις στις ιστοσελίδες του Αεροδρομίου Λάρνακας και της Τράπεζας Κύπρου, τα τεκταινόμενα στην Ιερά Σύνοδο, οι διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος, η κατάθεση πρότασης νόμου για το δικαίωμα στην ευθανασία, είναι τα κύρια θέματα στον σημερινό Τύπο.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Κατρακυλά το βαρέλι, ακριβαίνουν τα καύσιμα» γράφει ότι οι τιμές των καυσίμων στην Κύπρο αυξάνονται την ώρα που η τιμή του πετρελαίου διεθνώς έχει υποχωρήσει κατά 6%. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, ότι η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν τις θέσεις τους για την Κύπρο. Αλλού αναφέρει ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται "στα δυο στενά" για την πορεία της οικονομίας και για τα αιτήματα των οργανώσεων των εργαζομένων.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Έρμαιο των χάκερ η Κύπρος λόγω του ευάλωτου δικτύου της» γράφει ότι οι ιστοσελίδες του Αεροδρομίου Λάρνακας και της Τράπεζας Κύπρου δέχθηκαν κυβερνοεπιθέσεις από Άραβες χάκερ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εντοπίστηκε κύκλωμα εμπορίας προσώπων και μαστροπείας μετά από καταγγελία γυναίκας από τη Νιγηρία τον Μάιο του 2023 για κλοπή των υπαρχόντων της. Αλλού γράφει ότι στους 107 ανέρχονται οι λομπίστες που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Ξύπνησαν πάθη στην ιεραρχία» γράφει ότι η υπόθεση των μοναχών της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ ξύπνησε τα πάθη των διαφόρων στρατοπέδων της Ιεράς Συνόδου με προεκτάσεις μέχρι και τη διαδοχή στον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στην επιφάνεια της λίμνης του Πάρκου Αθαλάσσας επιπλέουν νεκρά ψάρια, κάνοντας λόγο για ένα "θλιβερό θέαμα". Αλλού γράφει ότι η Αστυνομία εξάρθρωσε κύκλωμα εμπορίας προσώπων και μαστροπείας που είχε πλοκάμια στα κατεχόμενα.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Προτάσεις ΑΚΕΛ για στήριξη των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα» γράφει ότι το ΑΚΕΛ καλεί την Κυβέρνηση και τα κόμματα να στηρίξουν τις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα σχέδια ιδιωτικών εταιρειών για εγκατάσταση τεράστιων φωτοβολταϊκών πάρκων έχουν προκαλέσει την οργίλη αντίδραση των τοπικών φορέων και των κατοίκων του Φρενάρους. Αλλού αναφέρει ότι αναπτερώνεται η ελπίδα στους Τουρκοκυπρίους για συνομιλίες και λύση διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Η πρόταση νόμου για το δικαίωμα στην ευθανασία θα πυροδοτήσει συζητήσεις» γράφει ότι η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ειρήνη Χαραλαμπίδου παρουσίασε χθες την πρόταση νόμου που κατέθεσε για το δικαίωμα στην ευθανασία, η οποία αναμένεται να προκαλέσει έντονες συζητήσεις μεταξύ των Βουλευτών. Αλλού γράφει ότι ξεκίνησε το 51ο Διεθνές Ράλλυ Κύπρου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο εργολάβος που έχει αναλάβει την κατασκευή του δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς ζητεί επιπλέον €32,3 εκατ. για να ολοκληρώσει την πρώτη φάση του δρόμου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Σε τραγική κατάσταση το σπίτι της 3χρονης Στέφανης στη Λεμεσό με λευχαιμία - «Ψάχνουμε εθελοντές κτίστες για επιδιορθώσεις»

• Ευχάριστα νέα για την 5χρονη Ελευθερία από το Ξυλοφάγου - Βγήκε νικήτρια μετά από μια δύσκολη μάχη υγείας

• Θλίψη στην Κύπρο: Έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος μουσικοσυνθέτης Στέλιος Πισής - «Καλό ταξίδι»

• Λογομαχία σε μπαρ στη Λεμεσό κατέληξε σε απόπειρα φόνου: Στο νοσοκομείο 22χρονος - Καταζητείται ο δράστης

• Ποιες οι υποχρεώσεις εργοδότη προς έγκυες και ποιες ενέργειες θεωρούνται παράνομες

• Δημόσιο: Πότε και πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί των υπαλλήλων - Το παρασκήνιο της ψήφισης και οι αντιδράσεις



Ισραήλ: Drone από τον Λίβανο είχε στόχο το σπίτι του Νετανιάχου - Απουσίαζε και αυτός και η σύζυγός του την ώρα της επίθεσης

Ισραήλ: Drone από τον Λίβανο είχε στόχο το σπίτι του Νετανιάχου - Απουσίαζε και αυτός και η σύζυγός του την ώρα της επίθεσης

Στην επιβεβαίωση ότι η ιδιωτική κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια, ήταν στόχος ενός επίθεσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τον Λίβανο νωρίτερα σήμερα το πρωί, προχώρησε το πρωθυπουργικό γραφείο στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top