ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσοχή από παραπλανητικές προσφορές – Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Προσοχή από παραπλανητικές προσφορές – Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Μεγάλη προσοχή σε παραπλανητικές προσφορές συστήνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών με την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή να αναφέρει ότι προβαίνει σε διορθωτικές κινήσεις ώστε να διασφαλίζονται τα συμφέροντα του καταναλωτή.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ThemaOnline ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης, ανέφερε ότι από τον Απρίλιο ο σύνδεσμος έχει αποστείλει και δημοσιοποιήσει επιστολές για τις παραπλανητικές προσφορές που εντοπίστηκαν προς την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Σύμφωνα με τον κ. Δρουσιώτη, τα καταστήματα μπορούν να πωλήσουν το κάθε προϊόν στην τιμή που επιθυμούν, ωστόσο, στην περίπτωση των προσφορών καθορίζεται, σύμφωνα με το νόμο, κάτω από ποιους όρους.

Συγκεκριμένα, μέσα στους όρους προσφοράς θα πρέπει η τιμή που συγκρίνεται να είναι η χαμηλότερη στον προηγούμενο μήνα πριν την έναρξη της περιόδου της προσφοράς.

Υποδεικνύουμε, συνέχισε, ότι αυτές οι προσφορές είναι παραπλανητικές για το καταναλωτικό κοινό και θα πρέπει να εξεταστούν και να υποβληθούν οι ποινές για παράβαση του νόμου.

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι οι καταναλωτές δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις παραπλανητικές προσφορές αν δεν γνωρίζουν την χαμηλότερη τιμή του προηγούμενου μήνα εκτός αν αγόρασαν το ίδιος προϊόν τον προηγούμενο μήνα από την εφαρμογή της προσφοράς κι αν γνωρίζουν τις πρόνοιες του νόμου.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στο ThemaOnline ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργης ανέφερε ότι η Υπηρεσία ακολουθεί μια συγκεκριμένη μεθοδολογία και πρόσφατα έχει δημιουργηθεί ένας αναλυτικός οδηγός για να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις ώστε να προσαρμοστούν σωστά στα θέματα των εκπτώσεων, των προσφορών και στην παρούσα φάση θα γίνει έλεγχος για τον τρόπο προώθησης των προσφορών και των εκπτώσεων.

Επίσης ο κ. Καραγιώργης σημείωσε ότι η υπηρεσία ελέγχει καθημερινά την αγορά κι εκεί και όπου χρειάζεται προβαίνει σε διορθωτικές κινήσεις ώστε να διασφαλίζονται τα συμφέροντα του καταναλωτή, κατέληξε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μεταμορφώνεται η περιοχή γύρω από το Mall of Cyprus λόγω… Jumbo - Όλα όσα αλλάζουν - Δείτε φωτογραφίες

• Τζορτζ Μπάλντοκ: Ραγίζουν καρδιές η σύντροφος και η οικογένειά του - «Σε περιμέναμε για να γιορτάσουμε μαζί τα γενέθλια του γιου σου»

• Πότε έρχονται βροχές στο... μενού - Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

• Έτσι απαντά η κυβέρνηση στις αντιδράσεις για την επαναφορά του μηδενικού ΦΠΑ – Ο λόγος που πέρασαν 10 ημέρες μετά τη λήξη του μέτρου

• Προσπάθησε να διαφύγει και χτύπησε σε όχημα της Αστυνομίας - Πιάστηκε φορτωμένος με ναρκωτικά 22χρονος



Η αντίδραση των συγκυβερνώντων για την ακρίβεια άλλαξε τη στάση της Κυβέρνησης - Η αναδίπλωση του Κεραυνού - Ξέχασαν είδη πρώτης ανάγκης και ρεύμα

Η αντίδραση των συγκυβερνώντων για την ακρίβεια άλλαξε τη στάση της Κυβέρνησης - Η αναδίπλωση του Κεραυνού - Ξέχασαν είδη πρώτης ανάγκης και ρεύμα

Δεν πέρασαν ούτε δέκα μέρες από την ημέρα που ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός ανακοίνωνε τον τερματισμό των μέτρων προς ανακούφιση των νοικοκυριών με τη δικαιολογία ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκαν αρχικά τα μέτρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top