Υπ. Προστασίας Καταναλωτή: Εν αναμονή έγκρισης για συσκευές iOS το e-kalathi

Υπ. Προστασίας Καταναλωτή: Εν αναμονή έγκρισης για συσκευές iOS το e-kalathi

Την έγκριση της Apple για τη συμπερίληψη του e-kalathi στις εφαρμογές που διατίθενται για συσκευές που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα iOS της εταιρείας αναμένει η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Προϊσταμένη του Κλάδου Ανταγωνισμού στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, Αλίκη Ιορδάνου, ανέφερε ότι σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της υπηρεσίας είχε ζητηθεί η έγκριση της εταιρείας Google προκειμένου η εφαρμογή να είναι διαθέσιμη για συσκευές που χρησιμοποιούν το σύστημα android, ενώ αντίστοιχο αίτημα έγινε και προς την Apple για τη διάθεση της εφαρμογής σε συσκευές που χρησιμοποιούν το σύστημα iOS.

Προσέθεσε πως η αμερικανική εταιρεία ζήτησε κάποιες τροποποιήσεις, οι οποίες, όπως ανέφερε, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο στάδιο υλοποίησης από τον ανάδοχο που ανέλαβε την ανάπτυξη της εφαρμογής.

Υπενθύμισε ότι η αρχική ημερομηνία διάθεσης της εφαρμογής e-kalathi είχε οριστεί για τις 10 Απριλίου, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι στη συνέχεια κρίθηκε σκόπιμο η εφαρμογή να καταστεί διαθέσιμη και μέσω των πλατφορμών των Google και Apple.

Η κ. Ιορδάνου σημείωσε κλείνοντας ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της εφαρμογής και η διασύνδεσή της με τις υπεραγορές και ότι απομένει η έγκριση της Apple προτού η Υπηρεσία ανακοινώσει επίσημα τη λειτουργία της για χρήση από το κοινό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Όταν την περασμένη εβδομάδα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοίνωσε, ότι το Γραφείο της Επιτρόπου του Πολίτη, προχωρεί στη διοργάνωση ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία νέοι και νέες θα αναλάβουν συμβολικά τον ρόλο υπουργών και θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, η κυβέρνηση έστειλε ένα μήνυμα με σαφή πολιτικό συμβολισμό: οι νέοι πρέπει να έχουν φωνή εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE