Ο Τζούλιαν Ασάνζ στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου - Η σχέση του με τον ποντίφικα

Ο Τζούλιαν Ασάνζ στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου - Η σχέση του με τον ποντίφικα

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και πέριξ αυτής, για να αποδώσει τον τελευταίο φόρο τιμής στον άνθρωπο που υπηρέτησε την Εκκλησία για πάνω από δέκα χρόνια και άλλαξε την κατεύθυνση της Καθολικής Πίστης, τον Πάπα Φραγκίσκο. Ανάμεσά τους και ο Τζούλιαν Ασάνζ, ένας από εκείνους που έγιναν αποδέκτες της υποστήριξης του ποντίφικα.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks παρευρέθηκε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του, εκφράζοντας οικογενειακώς «την ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη του Πάπα κατά τη διάρκεια της δίωξης του Τζούλιαν Ασάνζ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η σύζυγός του, Στέλλα Ασάνζ.

«Τώρα που ο Τζούλιαν είναι ελεύθερος, ήρθαμε όλοι στη Ρώμη για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη της οικογένειάς μας για την υποστήριξη του Πάπα κατά τη διάρκεια της δίωξης του Τζούλιαν.

Τα παιδιά μας και εγώ είχαμε την τιμή να συναντήσουμε τον Πάπα Φραγκίσκο τον Ιούνιο του 2023 για να συζητήσουμε πώς θα απελευθερώσουμε τον Τζούλιαν από τις φυλακές του Μπέλμαρς. Ο Φραγκίσκος έγραψε στον Τζούλιαν στη φυλακή και μάλιστα πρότεινε να του χορηγήσει άσυλο στο Βατικανό», αναφέρει η ανάρτηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.