ΥΓΕΙΑ

Χυμός cranberry: Πώς η καθημερινή κατανάλωσή του επηρεάζει την υγεία σου

Χυμός cranberry: Πώς η καθημερινή κατανάλωσή του επηρεάζει την υγεία σου

Τι θα συμβεί αν πίνετε πολύ χυμό cranberry κάθε μέρα.

Στο παρελθόν, πίστευαν ότι ο χυμός cranberry μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη βακτηρίων και ως εκ τούτου είναι χρήσιμος στη θεραπεία λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.

Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι παρόλο που ο χυμός cranberry μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της προσκόλλησης των βακτηρίων στο τοίχωμα του ουροποιητικού συστήματος, δεν κάνει θα κάνει σημαντική διαφορά.

Αν και ο χυμός cranberry είναι ασφαλής με μέτρο, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες όπως στομαχικές διαταραχές, διάρροια και αιχμές σακχάρου στο αίμα.

Ποιοι πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν πίνουν χυμό cranberry

Ο χυμός cranberry πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή εάν έχετε τις ακόλουθες καταστάσεις:

Πέτρες στους νεφρούς : Ο χυμός cranberry είναι πλούσιος σε οξαλικά άλατα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε πέτρες στους νεφρούς.

Εγκυμοσύνη και θηλασμός : Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια της κατανάλωσης χυμού cranberry κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καλό είναι να τον αποφεύγετε εάν ​​είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Αλλεργία στην ασπιρίνη: Η ασπιρίνη είναι παρόμοια με το σαλικυλικό οξύ. Δεδομένου ότι ο χυμός cranberry περιέχει σημαντική ποσότητα σαλικυλικού οξέος, είναι καλύτερο να αποφύγετε την κατανάλωση του εάν είστε αλλεργικοί στην ασπιρίνη.

Φάρμακα για την αραίωση του αίματος: Ορισμένες μελέτες αναφέρουν ότι τα κράνμπερι μπορούν να αντιδράσουν αρνητικά με αντιπηκτικά όπως η βαρφαρίνη .

Τι θα συμβεί αν πίνετε πολύ χυμό cranberry κάθε μέρα

Αν και υπάρχουν παρενέργειες από την κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων, ο χυμός cranberry με μέτρο προσφέρει πολλαπλά οφέλη.

Θα αποκτήσετε αντιοξειδωτικά

Ο χυμός cranberry περιέχει αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C και διάφορα φυτοθρεπτικά συστατικά, γι αυτό και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες. Τα αντιοξειδωτικά είναι μόρια που βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες εάν συσσωρευτούν είναι επικίνδυνες για την υγεία.

Θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Ο χυμός cranberry είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και βιοδραστικές ενώσεις με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που συχνά συνδέονται με την υποστήριξη του ανοσοποιητικού. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nutrition Journal αναλύει για το πώς ο χυμός cranberry μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι πίνοντας χυμό cranberry θα αποφύγετε εντελώς το κρυολόγημα, αλλά σημαίνει ότι η ασθένειά σας μπορεί να μην είναι τόσο έντονη όσο θα ήταν εάν δεν πίνατε ή δεν τρώγατε καθόλου κράνμπερι.

Συνολικά, είναι σημαντικό να τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή που να περιέχει όλες τις ομάδες τροφίμων.

Θα βελτιώσετε τη στοματική σας υγεία

Σύμφωνα με μια ανασκόπηση του 2019 που δημοσιεύτηκε στο Dentistry Journal, οι φυσικές ενώσεις που βρίσκονται στον χυμό cranberry μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη και τον έλεγχο της τερηδόνας (γνωστή και ως τερηδόνα). Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσέχετε να απολαμβάνετε αυτόν τον χυμό χωρίς πρόσθετα σάκχαρα για να μεγιστοποιήσετε αυτά τα πιθανά οφέλη.

Εν κατακλείδι ο χυμός cranberry μπορεί να είναι μια θρεπτική προσθήκη στη διατροφή σας, προσφέροντας οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, το μέτρο και η προσεκτική επιλογή είναι το κλειδί. Όταν ψωνίζετε, ελέγχετε πάντα τη διατροφική ετικέτα και τα συστατικά για να βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε 100% χυμό χωρίς πρόσθετα σάκχαρα ή άλλα πρόσθετα συστατικά.

Εάν δεν είστε βέβαιοι για το εάν μπορεί ο χυμός να ταιριάζει ή όχι στη διατροφή σας, απευθυνθείτε σε έναν ειδικό για συμβουλές προσαρμοσμένες στις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τροχαίο στην Περιστερώνα: «Έσβησε» ο 31χρονος Κωνσταντίνος 12 μέρες μετά – «Καλή αντάμωση λεβέντη μας»

• Συγκλονιστικό: Ο κ.Μάριος ζει 8 χρόνια σε βαν στο parking του Γ.Νοσοκομείου Λεμεσού και κανένας δεν τον πήρε είδηση - Βίντεο

• Αναμένεται να αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή; - Οι εκτιμήσεις και οι φόβοι για το πετρέλαιο

• Απόδραση «κομμωτή»: Ο νέος αρχηγός Αστυνομίας διόρισε νέο ερευνών λειτουργό για την υπόθεση

• Ανεργία στην Κύπρο: Πού έφτασε ο αριθμός των ατόμων - Η σύγκριση με το 2023

• Έκαναν «ντου» σε κατάστημα και άρπαξαν το ταμείο - Τους βρήκαν λίγη ώρα μετά

• Χαλκιδική: Κακουργηματική δίωξη για τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, τον χειριστή του παιχνιδιού και τον μηχανικό



Live/Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ανέπτυξε και τέταρτη μεραρχία στο νότιο Λίβανο

Live/Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ανέπτυξε και τέταρτη μεραρχία στο νότιο Λίβανο

Το Ισραήλ ενίσχυσε την στρατιωτική του παρουσία στο νότιο Λίβανο, καθώς οι IDF ανακοίνωσαν πως από το βράδυ της Δευτέρας έχουν αναπτύξει και τέταρτη μεραρχία στην περιοχή για τις χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ. Συνεχής ενημέρωση πιο κάτω. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top