«Περπατούσαμε 4 ώρες για να γλιτώσουμε»: Ο Βενιαμίν και η Ζιλ περιγράφουν πώς σώθηκαν από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

«Περπατούσαμε 4 ώρες για να γλιτώσουμε»: Ο Βενιαμίν και η Ζιλ περιγράφουν πώς σώθηκαν από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός ζευγαριού, της Ζιλ και του Έλληνα, Βενιαμίν, οι οποίοι έζησαν από κοντά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, πριν από ακριβώς έναν χρόνο.

Το ζευγάρι διασκέδαζε με τους φίλους του και βρέθηκε να πασχίζει να διαφύγει από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023. Περπάτησαν για πάνω από 4 ώρες μέχρι να φτάσουν σε ασφαλή ζώνη και να γλιτώσουν.

«Δε θα το ξεχάσουμε ποτέ γιατί αφήσαμε πίσω τους φίλους μας» δηλώνουν στο Star συγκλονισμένοι, καθώς τρεις από αυτούς έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση.

«Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ξεχάσουμε αυτή τη μέρα» λένε τα δύο παιδιά.

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Ισραηλιτών που χάθηκαν

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Ισραηλινών που χάθηκαν από την επίθεση της Χαμάς, ακριβώς ένα χρόνο πριν, τελέστηκε στη συναγωγή Μπεθ Σαλώμ, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Star, η τελετή έγινε σε κλίμα συγκίνησης και με προσευχές για ειρήνη. Οι Ισραηλινοί δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στη θλίψη των οικογενειών  που έχασαν δικούς τους ανθρώπους από το χτύπημα της Χαμάς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Την άποψη ότι είναι χρήσιμα τα ήρεμα νερά καθώς και οι ήρεμοι αιθέρες, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κ. Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική συμπεριφορά ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, στην Κάσο, βόρεια της Κρήτης, αλλά και η αντίδραση της Άγκυρας στο ζήτημα των περιβαλλοντικών πάρκων στις Κυκλάδες, λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές, «δεν με καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξο».

BEST OF TOTHEMAONLINE