ΥΓΕΙΑ

Yapping: Κι όμως, η φλυαρία με φίλους κάνει καλό στην ψυχική υγεία σου

Yapping: Κι όμως, η φλυαρία με φίλους κάνει καλό στην ψυχική υγεία σου

Σε μια δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα, η λέξη «φλυαρία» ή «yapping» έχει αποκτήσει άλλο νόημα

Όλοι αγαπάμε τις βαθιές και ουσιαστικές συζητήσεις. Όλοι, όμως, αγαπάμε και τις χαλαρές και διασκεδαστικές συζητήσεις είτε πρόκειται για ένα γρήγορο τηλεφώνημα με την κολλητή είτε για μια βόλτα στο πάρκο με δύο φίλους.

Σε μια δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα, η λέξη «φλυαρία» ή «yapping» έχει αποκτήσει άλλο νόημα. Και κάτι τόσο φαινομενικά ασήμαντο, μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη στην ευημερία μας. Το υποστηρίζουν και οι ειδικοί.

Όσοι αγαπούν τη φλυαρία, περιγράφουν το yapping ως συζήτηση για το τίποτα, αλλά προφανώς, μιλούν για κάτι. Η ομορφιά αυτού του τύπου συζήτησης βρίσκεται στο να αγκαλιάζεις την περιστασιακή, αυθόρμητη φύση της, συζητώντας για ό,τι σου έρχεται στο μυαλό. Για τις διακοπές που θέλεις να κανονίσεις, για ένα κουτσομπολιό που άκουσες για κοινό γνωστό, για μια νέα τάση στη μόδα. Για ό,τι μπορεί να σε κάνει να ξεχαστείς από τα φαινομενικά ουσιαστικά πράγματα.

Μια μελέτη που έγινε πέρυσι, κατέληξε στο ότι οι συζητήσεις δεν χρειάζεται να είναι πολύ βαθιές και ουσιαστικές για να κάνουν καλό. Οι μελετητές συνέκριναν τα αποτελέσματα επτά τύπων συνομιλιών (συνάντηση, ουσιαστική συζήτηση, πλάκα, προσοχή, ακρόαση, εκτίμηση των απόψεων άλλων ή κομπλιμέντα), και διαπίστωσαν ότι ο τύπος συνομιλίας δεν είχε τόσο μεγάλη σημασία. Αντιθέτως, η καθημερινή επικοινωνία με έναν φίλο ήταν εκείνη που βελτίωσε τα συναισθήματα και την ευημερία των συμμετεχόντων.

«Η καθημερινή κοινωνική αλληλεπίδραση μας κάνει καλό γνωστικά, όχι μόνο συναισθηματικά - κρατάει το μυαλό μας σε εγρήγορση, ειδικά όσο μεγαλώνουμε», τόνισε στο περιοδικό SELF η Άντρια Μπόνιορ, κλινική ψυχολόγος και συγγραφέας.

Πρακτικά, σύμφωνα με την ίδια, οι περιστασιακές και φλύαρες συζητήσεις μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία για την αυτοφροντίδα μας. Γιατί; Γιατί προσφέρουν το πολυπόθητο γέλιο και την ελαφρότητα στην καθημερινότητά μας, λειτουργώντας ως αντιπερισπασμός.

Και παρεμπιπτόντως, οι θετικές επιδράσεις της φλυαρίας, ισχύουν ανεξάρτητα από το αν μιλάς από κοντά ή μέσω τηλεφώνου με κάποιον. «Η ζωντανή και αυτοπρόσωπη επικοινωνία είναι το ιερό δισκοπότηρο, επειδή βλέπουμε τις εκφράσεις του προσώπου και τη γλώσσα του σώματος και μπορούμε να καθρεφτίζουμε και να αντανακλάμε ο ένας τον άλλον», τόνισε η ειδικός, σημειώνοντας ότι αυτά δεν είναι πάντα απαραίτητα για μια καλή συζήτηση.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εconomist: Οκτώ πολιτικές προβλέψεις για το 2025 - Τι έχουμε να περιμένουμε

• Απόδραση κρατουμένου: Στήριξη ΣΑΚ στον υπό διαθεσιμότητα Αστυνομικό - Προσλήφθηκε για άλλο λόγο

• Σε κατάσταση κινδύνου - Άνδρας βούτηξε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα - Δείτε βίντεο από τη διάσωση

• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές

• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»

• Μαρινέλλα: H επίσκεψη του Αντώνη Ρέμου στο νοσοκομείο και τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας της



Στα χέρια της Αστυνομίας ο 49χρονος που απέδρασε από ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα

Στα χέρια της Αστυνομίας ο 49χρονος που απέδρασε από ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση μελών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, της Μ.Μ.Α.Δ. και της Υ.Δ.Α.Π. εντοπίστηκε, γύρω στις 2 μ.μ. και συνελήφθη ο 49χρονος καταζητούμενος, ο οποίος απέδρασε ενώ βρισκόταν υπό φρούρηση σε ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top