ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύνδεσμος Καταναλωτών: «Απαράδεκτη» η μη καταγραφή των ονομάτων των υπεραγορών στο παρατηρητήριο τιμών

Σύνδεσμος Καταναλωτών: «Απαράδεκτη» η μη καταγραφή των ονομάτων των υπεραγορών στο παρατηρητήριο τιμών

«Απαράδεκτη» θεωρεί την μη καταγραφή των ονομάτων των υπεραγορών που αναφέρονται στο δείγμα του παρατηρητηρίου τιμών, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, σημειώνοντας ότι «η διαφάνεια ποτέ δεν πρέπει να μας φοβίζει».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου στο τελευταίο παρατηρητήριο του Αυγούστου 2024 έγινε σύγκριση μεταξύ τριών υπεραγορών για να σημειωθεί το όφελος που θα έχει ο καταναλωτής μεταξύ της φθηνότερης και της ακριβότερης υπεραγοράς όπως επίσης και το όφελος από το μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ.

Στο πιο πάνω παρατηρητήριο, όπως επίσης και σ’ όλα τα άλλα προηγούμενα παρόμοια, αναφέρεται, «καταγράφεται μια υπεραγορά με συνολικά 21 προσφορές προϊόντων σε μειωμένες τιμές».

«Από τις προσφορές αυτές, στις 15 οι τιμές ήταν ίσες ή ψηλότερες από τις τιμές της άλλης υπεραγοράς που δεν είχε κάποια προσφορά», προστίθεται. Σε μια προσφορά, συμπληρώνεται, «η τιμή ήταν ψηλότερη κατά 27% από την τιμή της υπεραγοράς που δεν είχε προσφορές».

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, θεωρεί «απαράδεκτο η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή να συνεχίζει και να επιμένει να μη καταγράφει τα ονόματα των υπεραγορών που αναφέρονται στο δείγμα». «Η διαφάνεια ποτέ δεν πρέπει να μας φοβίζει», σημειώνει.

Προστίθεται ότι «κατανοεί ότι οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός στον καθορισμό του ύψους τους». Όμως, αναφέρεται, «οι τιμές των προσφορών δεν διαμορφώνονται ελεύθερα αλλά υπόκεινται σε νομοθετική ρύθμιση».

Διερωτάται «κατά πόσο γίνεται έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία κατά πόσο οι τιμές των προσφορών πληρούν τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας». «Για το θέμα αυτό διατηρούνται επιφυλάξεις ως προς την ορθότητα των προσφορών που καταγράφονται στο παρατηρητήριο, τουλάχιστο σ’ ένα μεγάλο μέρος των προσφορών. Θα πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις», σημειώνει. Ο σύνδεσμος αναφέρει ότι οι επισημάνσεις του τέθηκαν γραπτώς στην Υπηρεσία Προστασίας καταναλωτή από τις  24 Μαΐου 2024. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ορατή στην Κύπρο η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με τους πυραύλους – Ποιος ο λόγος – Όσα ανέφερε ο ΚΕ

• Θα γράψουν βιβλίο οι τρεις καθαιρεμένοι ιερείς: Αυτός είναι ο τίτλος - Θα χτίσουν και μοναστήρι

• Συγκλονιστικό βίντεο: 4χρονος εκλιπαρεί τον πατέρα του «μπορείς να μου δώσεις ψωμί;» λίγο πριν πεθάνει από ασιτία

• Στο Μακάρειο το εξάχρονο αγοράκι: Παρασύρθηκε από όχημα - Η κατάσταση της υγείας του

• Απογειώθηκαν τρία αεροσκάφη Typhoon από το Ακρωτήρι- Συμμετείχαν στην επιχείρηση στο Ισραήλ

• Υπόθεση Αββακούμ: Ξεσπούν οι μοναχοί εναντίον Ησαΐα - «Άδικη απόφαση να μας καρατομήσει εν ψυχρώ» - Βίντεο



ΠτΔ: Ταξίδι σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες - Κοινή συνάντηση με Γκουτέρες και Τατάρ

ΠτΔ: Ταξίδι σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες - Κοινή συνάντηση με Γκουτέρες και Τατάρ

Γεμάτο πρόγραμμα για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος εν μέσω μιας Μεσανατολικής κρίσης , συνεχίζει την προσπάθεια για λύση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top