Σύνδεσμος Καταναλωτών: «Απαράδεκτη» η μη καταγραφή των ονομάτων των υπεραγορών στο παρατηρητήριο τιμών

Σύνδεσμος Καταναλωτών: «Απαράδεκτη» η μη καταγραφή των ονομάτων των υπεραγορών στο παρατηρητήριο τιμών

«Απαράδεκτη» θεωρεί την μη καταγραφή των ονομάτων των υπεραγορών που αναφέρονται στο δείγμα του παρατηρητηρίου τιμών, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, σημειώνοντας ότι «η διαφάνεια ποτέ δεν πρέπει να μας φοβίζει».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου στο τελευταίο παρατηρητήριο του Αυγούστου 2024 έγινε σύγκριση μεταξύ τριών υπεραγορών για να σημειωθεί το όφελος που θα έχει ο καταναλωτής μεταξύ της φθηνότερης και της ακριβότερης υπεραγοράς όπως επίσης και το όφελος από το μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ.

Στο πιο πάνω παρατηρητήριο, όπως επίσης και σ’ όλα τα άλλα προηγούμενα παρόμοια, αναφέρεται, «καταγράφεται μια υπεραγορά με συνολικά 21 προσφορές προϊόντων σε μειωμένες τιμές».

«Από τις προσφορές αυτές, στις 15 οι τιμές ήταν ίσες ή ψηλότερες από τις τιμές της άλλης υπεραγοράς που δεν είχε κάποια προσφορά», προστίθεται. Σε μια προσφορά, συμπληρώνεται, «η τιμή ήταν ψηλότερη κατά 27% από την τιμή της υπεραγοράς που δεν είχε προσφορές».

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, θεωρεί «απαράδεκτο η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή να συνεχίζει και να επιμένει να μη καταγράφει τα ονόματα των υπεραγορών που αναφέρονται στο δείγμα». «Η διαφάνεια ποτέ δεν πρέπει να μας φοβίζει», σημειώνει.

Προστίθεται ότι «κατανοεί ότι οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός στον καθορισμό του ύψους τους». Όμως, αναφέρεται, «οι τιμές των προσφορών δεν διαμορφώνονται ελεύθερα αλλά υπόκεινται σε νομοθετική ρύθμιση».

Διερωτάται «κατά πόσο γίνεται έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία κατά πόσο οι τιμές των προσφορών πληρούν τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας». «Για το θέμα αυτό διατηρούνται επιφυλάξεις ως προς την ορθότητα των προσφορών που καταγράφονται στο παρατηρητήριο, τουλάχιστο σ’ ένα μεγάλο μέρος των προσφορών. Θα πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις», σημειώνει. Ο σύνδεσμος αναφέρει ότι οι επισημάνσεις του τέθηκαν γραπτώς στην Υπηρεσία Προστασίας καταναλωτή από τις  24 Μαΐου 2024. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

Δραματικές είναι οι στιγμές από την πολύ δύσκολη κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ττην κοινότητα Μαλιάς στην επαρχία Λεμεσού και πλέον έχει επεκταθεί μεταξύ των κοινοτήτων Ομόδους, Άρσους και Βάσας. Συγκεκριμένα ισχυρές δυνάμεις, περιλαμβανομένων πτητικών μέσων επιχειρούν στην στην οποία μαίνεται πυρκαγιά ενώ γίνονται διασώσεις και μετακινήσεις πολιτών. Στο σημείο έσπευσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος συνοδεύεται από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Θεμιστό Αρναούτη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη. Στον χώρο βρίσκονται επίσης εδώ και ώρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, και η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου. Επί τόπου έχουν μεταβεί και Βουλευτές Λεμεσού. 

BEST OF TOTHEMAONLINE