ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

7 αμείλικτα ερωτήματα από την απόδραση (και σύλληψη) του δραπέτη κομμωτή

7 αμείλικτα ερωτήματα από την απόδραση (και σύλληψη) του δραπέτη κομμωτή

Ο κομμωτής επέστρεψε στις Κεντρικές Φυλακής μετά από ολιγοήμερο (prison) break κι αφού “κούρεψε” την αστυνομική ηγεσία και τη διεύθυνση των φυλακών, όμως κάποια ερωτήματα εξακολουθούν να πλανώνται στην ατμόσφαιρα σαν την τσίκνα από σούβλα σε ένα πολύ συγκεκριμένο πατρικό στα Χολέτρια.

Μήπως τελικά εμείς καταλάβαμε Κολομβία αλλά εκείνος εννοούσε Columbia;

Στ’ αλήθεια τώρα, υπήρχε ολόκληρο οργανωμένο σχέδιο απόδρασης που θα ενέκριναν ο Lincoln και ο Michael του Prison Break ώστε ο Θεοφάνους να περάσει πρώτα στα κατεχόμενα κι από κει μέσω Κωνσταντινούπολης να πετάξει για Κολομβία όπου θα το περίμενε η κοπέλα που ερωτεύτηκε στις γειτονικές γυναικείες φυλακές (κάντε εδώ το αστείο σας με τηλενουβέλα) και το οποίο περιλαμβάνει... περιπλάνηση στον κατάμεστο παραλιακό της Λεμεσού και στάση στο περίπτερο (για κάρτες sim FFS) φορώντας καπέλο και μια πετσέτα στον ώμο κι ενώ το πρόσωπό του ήταν φόρα παρτίδα σχεδόν σε κάθε γαμημένη οθόνη του νησιού; Ακούγεται σαν α) το πιο χαζό κι ερασιτεχνικό σχέδιο απόδρασης στην ιστορία β) κάτι που επινόησαν οι Αρχές για να καλύψουν την πιο χαζή κι ερασιτεχνική συνοδεία κατάδικου στην ιστορία και γ) μια αποτυχημένη απόπειρα εφαρμογής των ψυχολογικών παραμέτρων του να βρίσκεσαι “κρυμμένος σε κοινή θέα” (όπου υποτίθεται πως δεν σε βλέπουν γιατί δεν περιμένουν να είσαι εκεί).

Θέλουν να πιστέψουμε ότι ο κομμωτής έμεινε για τέσσερις μέρες στη Λεμεσό;

Με αυτά τα ενοίκια;

Οι 23 που ήταν καλεσμένοι στο γλέντι του δολοφόνου μιας εγκύου και ενός τρίχρονου κοριτσιού κοιμούνται καλά τις νύχτες;

Έχω την εντύπωση πως αυτή ήταν ίσως η πιο ανατριχιαστική λεπτομέρεια της υπόθεσης που όμως πέρασε στα ψιλά ίσως γιατί θάφτηκε από το συλλογικό υποσυνείδητο ως υπερβολικά ακραία για να γίνει αποδεκτή: Το γεγονός ότι 23 άτομα αποδέχτηκαν την πρόσκληση να παρευρεθούν σε γλέντι προς τιμήν ενός ανθρωπόμορφου κτήνους που πυροβόλησε εξ επαφής μια έγκυο και έπνιξε το 3χρονο κοριτσάκι της χωρίς να πεταρίσει βλέφαρο! 23 άτομα έφαγαν, ήπιαν και διασκέδασαν μαζί του ενώ επτά ένστολοι στο πλαίσιο του “καθήκοντος” αναμείχθηκαν με την ίσως πιο νοσηρή ομήγυρη από την εποχή του Κόκκινου Γάμου στο Game of Thrones.  Αν είχατε ποτέ την απορία για το πόσο άρρωστη, σκοτεινή κι σκατόψυχη μπορεί να γίνει η ασφυκτικά κλειστή, οπισθοδρομική κοινωνία μας, έχετε την απάντηση που κανένας δεν θέλει να παραδεχτεί.

Μήπως τώρα έχουν ακόμα έναν λόγο να μισούν τους Σύρους στην Πάφο;

Μετά τα γεγονότα της Χλώρακας κι εκείνον τον τυχάρπαστο τύπο που απειλούσε να “γυρίσει την Πάφο ανάποδα” [αφού πρώτα συμμετείχε σε σύσκεψη(!) με την τότε Υπ. Δικαιοσύνης σαν wedding crasher που περνά απαρατήρητος καθώς νύφη και γαμπρός νομίζουν πως είναι από την πλευρά του άλλου) όπως καταλαβαίνετε οι Σύροι δεν εκτοξεύτηκαν ακριβώς στην κορυφή της λίστας με τις Αγαπημένες Εθνικότητες Που Θέλουμε Για Γείτονες. Τώρα που όπως αποδείχθηκε ήταν ένας Σύρος από την παρέα που που γνώρισε ο Θεοφάνους στην παραλία και έμενε μαζί τους τις μέρες που καταζητούνταν, ο οποίος τον έδωσε στεγνά στις Αρχές μην περιμένετε να ιδρυθεί Σύνδεσμος Φιλίας Σύρων Παφιτών ή κάτι τέτοιο - άλλωστε τα Χολέτρια δεν απέχουν και πολύ από τη Χλώρακα. Πριν ετοιμαστείτε λοιπόν για διαμαρτυρίες του τύπου “έρχονται οι Σύροι και καρφώνουν τα παλικάρια μας” αναλογιστείτε κάτι απλό: Ποιον θα θέλατε για γείτονα ή συγχωριανό, τον Σύρο που έκανε το καθήκον του και συνέβαλε στη σύλληψη ενός αμετανόητου παιδοκτόνου ή τους Κυπραίους που γλεντούσαν μαζί του σαν να μην τρέχει τίποτα;

Γιατί ο Υπουργός Δικαιοσύνης παρέμεινε στη θέση του;

Επίσημα γιατί είναι ο Μάριος Χαρτσιώτης είναι σχετικά καινούργιος (διορίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο) συνεπώς δεν θα ήταν σωστό “να φορτωθεί τις αμαρτίες των ανθρώπων” (όπως Εκείνος που αποτελεί και πρότυπο για τον Υπουργό), ανεπίσημα γιατί αναμένονται στην Κύπρο πολλές ακόμα θαυματουργές εικόνες, κάρες, σκηνώματα, κομμένα μέλη και λοιπά αξεσουάρ και ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί ο κατάλληλος εκπρόσωπος της κυβέρνησης για να τα υποδέχεται στο αεροδρόμιο με τιμές αρχηγού κράτους; Βέβαια το όλο clusterfuck συνέβη στη βάρδια του και θα μπορούσε να υποβάλλει την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας αλλά η τελευταία παραμένει μια άγνωστη λέξη για την πλειοψηφία των Κυπρίων πολιτικών. Συνεπώς ο Μάριος Χαρτσιώτης δεν το κουνάει ρούπι από το Υπουργείο, μη σας πω θα μας θάψει όλους (κυριολεκτικά, υπήρξε διευθυντής του Γραφείου Κηδειών της Μητρόπολης Λεμεσού!).

Τελικά τι απέγιναν οι μπύρες;

Αυτό είναι ίσως το πιο αμείλικτο ερώτημα απ’ όλα αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτές οι ρημαδιασμένες μπύρες στάθηκαν η αφορμή για όλο το μπάχαλο. Κατά τη διάρκεια του γλεντιού ο κομμωτής πήγε, με συνοδεία, να φέρει μπύρες από την αποθηκούλα στην αυλή. Όταν χρειάστηκαν ξανά και προσφέρθηκε να πάει είπε στους αστυνομικούς “τι να σας σηκώνω ρε παιδιά, σιγά πάω μόνος μου” και πήγε ο άνθρωπος γιατί πάνω απ’ όλα σεβασμός στους καλεσμένους. Και μόνο όταν κοράκιασαν από τη δίψα κατάλαβαν ότι κάτι πάει λάθος, ότι δεν μπορει να αργεί τόσο, άλλωστε δεν παρήγγειλαν ντελίβερι να τους πουν ότι έχει φύγει το παιδί. Τελικά όντως είχε φύγει το παιδί κάτι που πλήγωσε βαθύτατα τους αστυνομικούς που είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι δεν προσφέρθηκε να πάει να φέρει μπύρες από την καλή του την καρδιά αλλά μάλλον είχε απώτερο σκοπό. Τσ, τσ αν δεν μπορείς πια να εμπιστευτείς έναν βαρυποινίτη δολοφόνο παιδιών, είναι πραγματικά να ανησυχείς για το που οδηγούμαστε ως κοινωνία. Σύμφωνα πάντως με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες όταν τέσσερις μέρες συνελήφθη ο δραπέτης στην παραλιακή της Λεμεσού μετά από επίσκεψη σε περίπτερο, το πρώτο πράγμα που τον ρώτησαν οι αστυνομικοί ήταν “που’ ναι οι μπύρες ρε μαλάκα;”. Επίσης ελέγχεται η πληροφορία ότι τους απάντησε ότι είχαν τελειώσει και ήρθε στο περίπτερο να αγοράσει. ‘Και σου πήρε τέσσερις μέρες;;;;” τον ρώτησαν για να τους απαντήσει “δεν μπορείτε να φανταστείτε την κίνηση”. Ακούγεται legit πάντως.

Είναι τυχαίο ότι κομμωτής και Πρόεδρος επανεμφανίστηκαν την ίδια μέρα;

Όχι βέβαια. Ούτε το ότι αμφότεροι επέστρεψαν στη φυλακή τους.

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αρχηγοί Αστυνομίας: Όλοι όσοι έκατσαν στην καρέκλα – Ποιοι από αυτούς παύθηκαν

• 1η Οκτωβρίου: 64 χρόνια Κυπριακής Ανεξαρτησίας - Τι γιορτάζουμε σήμερα

• Υποψήφιος Ευρωβουλευτής και υποψήφιος κοινοτάρχης οι δύο συλληφθέντες στην παρέλαση - «Ανακρίθηκαν ως κοινοί εγκληματίες»

• Γιαγιά στο Ηράκλειο γέννησε το εγγόνι της - «30 χρόνια περίμενα και φοβόμουν αυτή τη στιγμή»

• Ισραήλ: «Περιορισμένη» η χερσαία εισβολή του στον Λίβανο - Μυστήριο για την αντεπίθεση του Ιράν

• Επεισοδιακή καταδίωξη: Προσπάθησε να ξεφύγει σε δρόμους της Λεμεσού και συγκρούστηκε με μοτοσικλετιστή - Έπεσαν πυροβολισμοί



LIVE: Συναγερμός στο Ισραήλ - Μαζικές εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν

LIVE: Συναγερμός στο Ισραήλ - Μαζικές εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν

Το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Σειρήνες ηχούν στο νότιο Ισραήλ και στην Ιερουσαλήμ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top