ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απόδραση ισοβίτη: Τα πρωτόκολλα για εξόδους κρατουμένων – Η ευθύνη της Αστυνομίας και…όσα δεν έγιναν – Βίντεο

Απόδραση ισοβίτη: Τα πρωτόκολλα για εξόδους κρατουμένων – Η ευθύνη της Αστυνομίας και…όσα δεν έγιναν – Βίντεο

Για την απόδραση του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους αλλά και για την παύση του Αρχηγού και Υπαρχηγού της Αστυνομίας μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» ο τέως Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης.

Ξεκινώντας να σχολιάζει για την παύση των δύο, ανέφερε συγκεκριμένα, ότι «υπό τις περιστάσεις δεν υπήρχε άλλη επιλογή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο να προχωρήσει σε αυτό που έκανε»

«Γνωρίζω τους δύο νέους συναδέλφους στη νέα ηγεσία της Αστυνομίας και θεωρώ ότι είναι δύο εξαίρετοι αξιωματικοί. Έχουν εμπειρίες σε επιχειρησιακά θέματα και είναι γνώστες πολλών καταστάσεων. Έχω εργαστεί και με τους 2 στο παρελθόν και εύχομαι κάθε επιτυχία παρόλο που τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολα για την Αστυνομία. Αυτή τη στιγμή η Αστυνομία είναι κολλημένη στον τοίχο. Υπήρχαν αστοχίες, λάθη, παραλείψεις και ελπίζω εντός των ημερών να συμπληρωθεί η ηγετική πυραμίδα της Αστυνομίας γιατί όπως γνωρίζεται δεν υπάρχουν βοηθοί αρχηγοί αυτή τη στιγμή γιατί έχασαν τις προαγωγές τους αρκετά μέλη της Αστυνομίας», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «χρειάζεται να εξυψωθεί το κύρος της Αστυνομίας και μεταξύ των μελών να υπάρξει ηρεμία, αλλά παράλληλά να σχηματιστεί και μία καλύτερη εικόνα στην κοινωνία. Η Αστυνομία χρειάζεται τη βοήθεια του κοινού αλλά και η Πολιτεία πρέπει να στηρίξει τη νέα ηγεσία για να μπορέσει να ανταπεξέλθει»

Όσο αφορά την απόδραση του ισοβίτη, ανέφερε ότι «και εγώ ο ίδιος προσωπικά έχω ηγηθεί τέτοιων αποστολών, μου έτυχε αρκετές φορές να ηγηθώ επιχείρησης να συνοδεύσω κατάδικο. Γνωρίζω από πρώτο χέρι πως πρέπει να ενεργεί η Αστυνομία. Το θέμα είναι να μπορεί εκείνος ο οποίος είναι ο επικεφαλής να δώσει οδηγίες που να είναι τέτοιες που να μην πάει κάτι λάθος»

«Αφού αποφασίστηκε να βγει εκτός φυλακών ο ισοβίτης, θα έπρεπε να ειδοποιηθεί άμεσα η Αστυνομία, το Αρχηγείο και ο βοηθός αρχηγός επιχειρήσεων και να βγει μία διαταγή επιχειρήσεων. Όταν αποφασίζεται η μετακίνηση ενός κρατούμενου εκτός φυλακών θα πρέπει να γίνεται μία νέα διαταγή επιχείρησης από τον αξιωματικό υπεύθυνο του γραφείου επιχειρήσεων στην οποία διαταγή καθορίζονται τα πάντα. Από το ποια αυτοκίνητα θα χρησιμοποιηθούν, τι ασύρματοι θα υπάρχουν, τι αριθμός κλήσεων θα υπάρχει, τι όπλα θα πρέπει να φέρουν, ποιοι θα συμμετέχουν και ποιος ο ρόλος του καθενός. Τα πάντα καταγράφονται σε τέτοια επιχείρηση», εξήγησε.

«Από τη στιγμή που ο κρατούμενος θα μεταφερόταν από τη Λευκωσία στην Πάφο θα έπρεπε όλες οι Αστυνομικές διευθύνσεις  να είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων ότι θα γινόταν αυτή η μετακίνηση για να παράσχουν οποιαδήποτε πιθανή βοήθεια χρειαζόταν. Προφανώς όλα αυτά δεν έγιναν», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ισραήλ: Πιο κοντά σε χερσαία εισβολή στον Λίβανο - Αγωνία για τις επόμενες κινήσεις του IDF

• Φεύγει με... βροχές ο Σεπτέμβριος - Οι περιοχές που επηρεάζονται το απόγευμα

• Παράνομα και επικίνδυνα πυροτεχνήματα: Από που καταλήγουν στη Κύπρο – Πως μπορείτε να εξασφαλίσετε άδεια για νόμιμη ρίψη

• «Δεν έμειναν ακίνητα ούτε για δείγμα στη Λεμεσό»: Αύξηση στις φετινές πωλήσεις – Η επαρχία που έχει την πρωτιά και η εικόνα για το 2025



Σήμερα η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού και του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας

Σήμερα η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού και του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας

Σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου, στις 16:00 το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο (Γραφείο Προέδρου Δημοκρατίας) θα πραγματοποιηθεί η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού και του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας, κ.κ. Θεμιστού Αρναούτη και Πανίκου Σταύρου, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top