«Το να παρακολουθεί κανείς τα δικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι απλώς ένας άλλος τρόπος για να ελέγχει την αντίληψη των άλλων για τον εαυτό του» εξήγησε ένας ψυχολόγος.
Αν έχετε μπει ποτέ στον πειρασμό να σκρολάρετε στα δικά σας προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να βλέπετε συνέχεια τα stories σας στο instagram, σκεπτόμενοι τι μπορεί να σκέφτονται οι άλλοι για τη ζωή σας, δεν είστε οι μόνοι.
Σύμφωνα με τη συγγραφέα και ψυχοθεραπεύτρια Eloise Skinner, πρόκειται για έναν απολύτως φυσιολογικό πειρασμό στον οποίο πολλοί άνθρωποι ενδίδουν.
Το πιο ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ο λόγος για τον οποίο «μπαίνουμε» σε αυτή τη διαδικασία. Ουσιαστικά, όλα έχουν να κάνουν με την επιθυμία μας να μάθουμε περισσότερα για το ποιοι είμαστε ως άνθρωποι.
«Η επιθυμία να κατανοήσουμε πώς μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι υπάρχει στο ανθρώπινο ένστικτο εδώ και γενιές», δήλωσε ο ψυχολόγος.
«Καθώς προσπαθούμε να κατανοήσουμε τον εαυτό μας -απαντώντας στο διαχρονικό ερώτημα "Ποιος είμαι;"- συχνά στηριζόμαστε στις απόψεις και τους προβληματισμούς των άλλων για να μας καθοδηγήσουν.
Και όταν αυτό δεν είναι εύκολο, προσπαθούμε να φανταστούμε ποια μπορεί να είναι η άποψη των άλλων, εξετάζοντας τι θα έβλεπαν οι άλλοι όταν κοιτούσαν τα προφίλ μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» εξήγησε η κ. Skinner στο Mashable.
Αυτή η ανάγκη για κοινωνική αποδοχή και status έχει διαμορφωθεί με την πάροδο των ετών, πρόσθεσε η ψυχολόγος Zoe Mallet.
Ως αποτέλεσμα, όλοι οι άνθρωποι έχουν μια βαθιά ριζωμένη ανάγκη για κοινωνική αποδοχή που ενισχύεται μόνο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πηγή: gazzetta.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Ελπίδα Ιακωβίδου: Βρέθηκε σε εκδήλωση στη Λευκωσία με την πρώην σύντροφο του Τζώνη Καλημέρη
• Αερόσακοι Takata: Πώς απαντούν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων για τις χρεώσεις στον έλεγχο;
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις