ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ακόμα ψάχνουν την «χρυσή τομή» για το πράσινο βέλος - Εκ νέου στη Βουλή το ζήτημα

Ακόμα ψάχνουν την «χρυσή τομή» για το πράσινο βέλος - Εκ νέου στη Βουλή το ζήτημα

Αντιδράσεις από τους οδηγούς προκαλεί εδώ και καιρό το πράσινο βέλος στα φώτα τροχαίας, το οποίο πολλοί δικαίως αποκαλούν «παγίδα», με τις αρμόδιες αρχές να προσπαθούν ακόμα να βρουν λύσεις για να διορθωθεί το ζήτημα.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, Μαρίνος Μουσιούττας ανέφερε ότι το ζήτημα θα βρεθεί ξανά σήμερα Πέμπτη (19/9) στη Βουλή για συζήτηση.

«Μέσα στις προτάσεις για συζήτηση στην Επιτροπή Μεταφορών, έχουμε και το δεξί βέλος. Επίσης πριν από 15-20 μέρες έστειλα μια γραπτή ερώτηση στο Υπουργείο Μεταφορών και αναμένω γραπτή απάντηση», πρόσθεσε.

«Στην γραπτή ερώτηση ρώτησα αν προχωρήσαν με την βελτίωση του θέματος του τόξου δεξιά και ενημέρωση για τα σημεία που έχουν κάμερες φωτοεπισήμανσης, όπως τι ενέργειες έγιναν για την κάθε μια όσο αφορά τον χρόνο ου βέλους και αν αυξήθηκε καθώς και τον συγχρονισμό του κόκκινου με το πράσινο φανάρι», είπε καταληκτικά.

Τα προβλήματα με το δεξί βέλος

Όπως ανέφερε σε προηγούμενο δημοσίευμα του ThemaOnline, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα, το πρόβλημα με το βέλος για στροφή δεξιά παρατηρείται σε διασταυρώσεις στη Λεμεσό, που ελέγχονται με κάμερες, στις οποίες το βέλος σβήνει ξαφνικά.

«Σε άλλες διασταυρώσεις στη Λεμεσό, όπως Ομονοίας και Πάφου, είναι συγχρονισμένο. Το σωστό με το πράσινο βέλος είναι να ανάβει το κόκκινο, μετά το πορτοκαλί και μετά το πράσινο για να πας ευθεία και να μένει αναμμένο ώσπου να ανάψει το πράσινο διότι έτσι μόλις ανάψει πορτοκαλί ξέρεις ότι σύντομα θα σβήσει. Όμως στις διασταυρώσεις που έχει κάμερες όταν είναι αναμμένο το πράσινο, ξαφνικά σβήνει και μένει αναμμένο το κόκκινο, μετά το πορτοκαλί και μετά το πράσινο. Λόγω αυτού οδηγοί καταλήγουν να λαμβάνουν 300 ευρώ πρόστιμο και να τους αφαιρούνται 3 βαθμοί ποινής», επεσήμανε.|

Δεν θα «σβηστούν» τα τρέχοντα πρόστιμα

Υπενθυμίζεται ότι, σε προηγούμενο ρεπορτάζ του ThemaOnline, ερωτηθείς τι θα γίνει με τα πρόστιμα που ήδη εκδόθηκαν λόγω του πράσινου βέλους, ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης, ανέφερε το εξής:

«Ότι αποφάσεις ληφθούν δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ. Ότι αποφασιστεί από εδώ και στο εξής θα αφορά το μέλλον».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Επιχειρήσεις: «Βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού» - Ο λόγος που συνεχίζει το πρόβλημα με την ηχορύπανση και η φετινή σεζόν

• Είναι πολλά τα κιλά... Πιάστηκε στο αεροδρόμιο με βαλίτσα γεμάτη κάνναβη - Χειροπέδες σε 23χρονο Ιταλό - Φωτογραφίες

• ΟΔΗΓΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ: Κλείνει τμήμα αυτοκινητοδρόμου λόγω ολονύκτιων εργασιών - Οδηγίες για την κυκλοφορία

• Η Μαρία Σολωμού αποκάλυψε με ποιον έφτασε κοντά στο να κάνει one night stand

• Λετυμπιώτης: Ολες οι νενομισμένες διαδικασίες θα ακολουθηθούν για το θέμα Γενικού Ελεγκτή

• Ο κακός χαμός στο Υφυπουργείο Μετανάστευσης- Μεταφέρουν υπαλλήλους σε… container



ΠτΔ σε Μητσοτάκη: Πολιτική δέσμευση για συμμετοχή στον GSI

ΠτΔ σε Μητσοτάκη: Πολιτική δέσμευση για συμμετοχή στον GSI

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top