Ο Φειδίας ανακάλυψε πρόσφατα τα γεγονότα του ‘63 και την “ιστορία που δεν διδασκόμαστε” και όπως ήταν φυσικό χύμηξε να τον κατασπαράξει ο ακροδεξιός βόθρος που τον ψήφισε και μέχρι τότε υποστήριζε φανατικά.
Τα σύννεφα στο πρόσκαιρο φλερτ του νεόκοπου ευρωβουλευτή με την ακροδεξιά είχαν ήδη εμφανιστεί από το βίντεο με τον αντίστοιχο Τουρκοκύπριο Φειδία. Η αμφισβήτηση των γεγονότων του ΄63 και το ψέλλισμα οποιασδήποτε άλλης εκδοχής πέρα της επίσημης “Τουρκανταρσίας” (δεν είναι να λατρεύεις τη vintage ονοματολογία;) είναι κόκκινη γραμμή για τους εθνικιστές, υπάρχει απ’ ότι φαίνεται όριο στον χαβαλέ τους με τον Φειδία. Προσωπικά δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο από το πόσο αξίζει ο ένας τον άλλο. Άλλωστε γιατί φωνάζουν τώρα; Δεν ξέρουν πως μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται; Λουστείτε αλλήλους. Ο Φειδίας τον ακροδεξιό όχλο που έκανε το poster boy της Κυπριακής alt right και η τελευταία το πουλέν της που το έπιασε να κοιμάται με τον εχθρό. Καλά θα πάει κι αυτό.
Το συμβάν με τον Φειδία είναι ακόμα μία τρανταχτή επιβεβαίωση ότι αν σκοπεύεις να πέσεις στο κρεβάτι με τους ακραίους, φρόντισε να είσαι διατεθειμένος να πας all the way. Μιλάμε για ανθρώπους που είτε είσαι μαζί τους, είτε εναντίον τους, είτε αγοράζεις όλο το πακέτο (που περιλαμβάνει από μίσος προς οτιδήποτε μη-συμβατό με το τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια μέχρι γνήσια, ορθόδοξη, πατροπαράδοτη ψέκα), είτε καταλήγεις εχθρός του έθνους και λαμβάνεις ευχές που περιέχουν τσεκούρια, φωτιές και τον good ol’ ψόφο. Κάτι παρόμοιο, αλλά σε ηπιότερη μορφή, έπαθε και ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης που έγινε για καναδυό φεγγάρια είδωλο της ακροδεξιάς κυρίως χάρη στη “σκληρή” γραμμή της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό (και την τοποθέτηση του Νικόλα Α. Ιωαννίδη στο Υφ. Μετανάστευσης) όμως τα έσπασε στην πορεία επιτρέποντας τη συμμετοχή του Τούρκου ΥΠΕΞ στο άτυπο συμβούλιο της ΕΕ. Βέβαια αυτό που παρουσιάστηκε από την πλευρά μας ως “υψίστης σημασίας στρατηγική κίνηση” ενώ ουσιαστικά η Κύπρος δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό για να εμποδίσει τη συμμετοχή του Φιντάν χωρίς να προκαλέσει σοβαρή ρήξη στις σχέσεις της με την ΕΕ (υπάρχει πάντα όριο στο για πόσο καιρό μπορεί να αντέξει κάποιος την κλάψα και τις υστερίες μας).
Η (σωστή λοιπόν) κίνηση της κυβέρνησης προκάλεσε μια μικρή παράκρουση στο εθνικιστικό/απορριπτικό μπλοκ που την στηρίζει, χωρίς ωστόσο να φτάσουμε στις ακρότητες που έζησε ο Φειδίας γιατί α) ο Χριστοδουλίδης φλερτάρει μεν με την ακροδεξιά αλλά η τελευταία δεν αποτελεί μέρος της κυβέρνησης και β) ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ που υιοθετούν σκληρή γραμμή στο Κυπριακό και βγάζουν φλύκταινες και μόνο στο άκουσμα της λέξης “λύση”, χρειάζονται περισσότερο την κυβέρνηση για την επιβίωσή τους απ’ ότι ο Χριστοδουλίδης τα δύο κόμματα που βρίσκονται πλέον στον πάτο της διατροφικής αλυσίδας και του προσφέρουν ελάχιστα, αφού ούτε πλειοψηφία διαθέτει στη Βουλή αλλά ούτε μπορεί πλέον να βασίζεται πάνω τους σε περίπτωση που διεκδικήσει επανεκλογή.
Κι ας μην ξεχνάμε φυσικά το κάζο που έπαθε ο ΔΗΣΥ, ζεσταίνοντας για χρόνια το φιδάκι της ακροδεξιάς στον κόρφο του μέχρι που αυτό μεγάλωσε, ξύπνησε και τον δάγκωσε στον κώλο. Το ηθικό δίδαγμα είναι πως πολλοί φλερτάρουν με τους ακραίους βρίσκοντας κοινό έδαφος κυρίως στο μεταναστευτικό και το Κυπριακό, παραβλέποντας πως για τους τελευταίους είναι απαράβατος όρος η αγορά όλου του πακέτου. Δεν θα μπορείς να πατάς πάνω σε δυο βάρκες για πολύ καιρό, κάποια στιγμή θα πρέπει να διαλέξεις. Και τότε θα φανούν οι πραγματικές σου (προ)θέσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• «Αποκαλυπτικό» ατύχημα για την Αγγελική Ηλιάδη στη σκηνή – Το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις
• Το ChatGPT μίλησε: Αυτοί είναι οι πιο σέξι άντρες του 2024
• Ύπνος: Γιατί ξυπνάμε μεταξύ 3 και 5 το πρωί; – Ειδικός εξηγεί
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις