«Φεγγάρι του Ελαφιού»: Εντυπωσιακές εικόνες από την εντυπωσιακή Πανσέληνο Ιουλίου – Πόσο θα διαρκέσει

«Φεγγάρι του Ελαφιού»: Εντυπωσιακές εικόνες από την εντυπωσιακή Πανσέληνο Ιουλίου – Πόσο θα διαρκέσει

Υπέροχες εικόνες μοιράστηκαν χρήστες του διαδικτύου από την Πανσέληνο Ιουλίου ή αλλιώς το «Φεγγάρι του Ελαφιού»

Συγκεκριμένα, οι χρήστες ανέβασαν τις φωτογραφίες τους στην ομάδα Στο Νησί / On the island αποτυπώνοντας την πανσέληνο στον Προφήτη Ηλία και το Fig tree Bay στον Πρωταρά, από την παραλία των  Περβολιών και την Λάρνακα.

Από πού πήρε το όνομα του

Η πανσέληνος του Ιουλίου, γνωστή και ως το «Φεγγάρι του Ελαφιού» θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό την Κυριακή, 21 Ιουλίου.

Το ολόγιομο φεγγάρι θα κοσμεί τον ουρανό για περίπου τρεις ημέρες και θα κορυφωθεί το βράδυ της Κυριακής. Πρόκειται για την τελευταία «κανονική» πανσέληνο πριν την εμφάνιση τεσσάρων διαδοχικών «υπερ-πανσελήνων».

Η πανσέληνος Ιουλίου ονομάζεται «Φεγγάρι του Ελαφιού», καθώς σύμφωνα με την παράδοση κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα κέρατα των αρσενικών ελαφιών βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ανάπτυξης.

Τα ονόματα της πανσελήνου προέρχονται από διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των Ιθαγενών Αμερικανών, των Αποικιακών Αμερικανών και των Ευρωπαϊκών πηγών. Σύμφωνα με το Old Farmer’s Almanac, η πανσέληνος του Ιουλίου ονομάστηκε έτσι επειδή τον συγκεκριμένο μήνα τα κέρατα των αρσενικών ελαφιών βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ανάπτυξης. Η έβδομη πανσέληνος του 2024 και η δεύτερη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο είναι γνωστή και ως «Πανσέληνος του Κεραυνού» και «Πανσέληνος του Σανού».

Η Πανσέληνος του Αυγούστου θα είναι και το επόμενο εποχιακό μπλε φεγγάρι, το οποίο συμβαίνει κάθε δύο ή τρία χρόνια και θα ανατείλει στις 19 Αυγούστου 2024.

Δείτε τις εικόνες:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE