Ταϊλάνδη: Η πρώτη χώρα της ΝΑ Ασίας που αναγνωρίζει τον γάμο ομοφύλων

Ταϊλάνδη: Η πρώτη χώρα της ΝΑ Ασίας που αναγνωρίζει τον γάμο ομοφύλων

Η Γερουσία της Ταϊλάνδης υπερψήφισε τηνΤρίτη στην τελική του ανάγνωση το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, ανοίγοντας τον δρόμο προκειμένου η χώρα να αναγνωρίσει τα ζευγάρια ανθρώπων του ίδιου φύλου, η τρίτη στην Ασία μετά το Νεπάλ και την Ταϊβάν.

Ο νόμος εξασφάλισε τη στήριξη σχεδόν όλων των βουλευτών της άνω βουλής και θα σταλεί στο παλάτι για βασιλική έγκριση. Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ 120 ημέρες μετά την δημοσίευση του στην βασιλική εφημερίδα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Υποστηρικτές της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρισαν την κίνηση αυτή «θεμελιώδες βήμα προς τα εμπρός», καθώς θα καθιστά την Ταϊλάνδη την πρώτη χώρα στην νοτιοανατολική Ασία που θεσπίζει την ισότητα στον γάμο.

«Αυτό θα τονίσει την ηγετική θέση της Ταϊλάνδης στην περιοχή σε ό,τι αφορά την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων», ανέφεραν η Επιτροπή της Κοινωνίας των Πολιτών για την ισότητα στον γάμο, ακτιβιστές και ζευγάρια ΛΟΑΤΚΙ+.

Το νομοσχέδιο αποτελεί το επιστέγασμα μιας δεκαετίας και πλέον προσπαθειών από ακτιβιστές και πολιτικούς, καθώς προηγούμενα σχέδια νόμου δεν είχαν φθάσει καν στο κοινοβούλιο.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Έργα 3,5 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο το 2027»

ΠτΔ: «Έργα 3,5 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο το 2027»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κάλεσε απόψε τις κοινότητες της ελεύθερης Κύπρου να ωριμάσουν έργα ώστε να εγκριθούν από την Κυβέρνηση το 2027 όταν και θα διατεθεί ποσό 3,5 δις ευρώ για υλοποίηση τους.