ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Απογοήτευση για διαρροές από Εθνικό Συμβούλιο - «Συμφωνήσαμε κάποια πράγματα και δεν τηρούνται»

ΠτΔ: Απογοήτευση για διαρροές από Εθνικό Συμβούλιο - «Συμφωνήσαμε κάποια πράγματα και δεν τηρούνται»

Απογοήτευση εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σχετικά για τις διαρροές από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Ερωτηθείς αν η πρόταση του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό αφορούσε τριμερή ή πενταμερή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν πρόκειται να σχολιάσω οτιδήποτε για το συγκεκριμένο θέμα. Το μόνο που θέλω να πω είναι να εκφράσω την πολύ μεγάλη μου απογοήτευση - χωρίς να σχολιάζω την ουσία, χωρίς να σχολιάζω αν αυτά που έχουν δημοσιοποιηθεί ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή όχι – για το ότι στο Εθνικό Συμβούλιο συζητούμε, συμφωνούμε σε κάποια πράγματα και αυτά τα πράγματα από κάποιους δεν τηρούνται. Αν αυτό είναι ένδειξη σοβαρότητας, το αφήνω στον κυπριακό λαό».

Κληθείς να διευκρινίσει τι δεν τηρήθηκε, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε «η δήλωση μου ήταν ξεκάθαρη».

Ερωτηθείς αν αλλάζει η ρητορική της Τουρκίας σε σχέση με το περιεχόμενο της λύσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν υπάρχει κάτι μέχρι αυτή τη στιγμή. Η προσπάθεια μας συνεχίζεται, είναι ένας και μοναδικός ο στόχος: η επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που έχουν μείνει. Προσπαθούμε και με την ΕΕ, διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο η ΕΕ, με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, τη Γερμανία. Και να αναφέρω ότι μόλις με ενημέρωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής ότι θα έρθει στην Κύπρο την 1η Μαΐου για να γιορτάσουμε μαζί τα 20χρονα από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ. Θεωρώ ότι η παρουσία της εδώ στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα και στα του Κυπριακού και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με ένα και μοναδικό στόχο».

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι η Τουρκία στηρίζει την κυριαρχική ισότητα και όχι τη λύση δυο κρατών και ερωτηθείς αν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν υπάρχουν τέτοιου είδους μηνύματα. Δεν ξέρω γιατί τα λένε, ποιοι τα λένε, σε τι αποσκοπούν. Δεν με ενδιαφέρει η επικοινωνιακή διαχείριση, δεν είμαι εδώ για την επικοινωνιακή διαχείριση και το Κυπριακό δεν προσφέρεται για επικοινωνιακούς σκοπούς. Από κει και πέρα δεν υπάρχει καμιά διαφορά ανάμεσα στην κυριαρχική ισότητα και τα δύο κράτη».

Ερωτηθείς αν είχε κάποιο μήνυμα από τον Ολλανδό Πρωθυπουργός κ. Ρούτε, ο οποίος ήταν στην Τουρκία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «γνωρίζω ότι θα πήγαινε στην Τουρκία, είμαστε σε συνεχή επαφή, έχω επισκεφθεί και την Ολλανδία, και θα ενημερωθώ για τα αποτελέσματα των επαφών».

Σε ερώτηση αν ο κ. Ρούτε μετέφερε κάποιο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «σίγουρα, για αυτό είμαστε σε συνεχή επαφή με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Χωρίς να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν ολοκλήρωσε την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και στη συνέχεια με τον Ερσίν Τατάρ, στα κατεχόμενα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top