Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και διερευνάται από το ΤΑΕ Λευκωσίας.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην Αστυνομία η 72χρονη, γύρω στις 2μ.μ. χθες, δέχθηκε τηλεφώνημα, στη σταθερή γραμμή της οικίας της, από άγνωστό της άνδρα, ο οποίος της συστήθηκε ως χειρούργος ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Ο ύποπτος φέρεται να της ζήτησε το χρηματικό ποσό των €57.000 για χειρουργική επέμβαση, στην οποία χρειαζόταν να υποβληθεί ο γιός της, ο οποίος δήθεν τραυματίστηκε σε ατύχημα, ενώ παράλληλα στο τηλέφωνο ακουγόταν και δεύτερο πρόσωπο που έκλαιγε και της έλεγε ότι είναι ο γιός της και ότι είχε ατύχημα.
Λίγη ώρα αργότερα άγνωστος άνδρας, μετέβη στο σπίτι της 72χρονης, όπου του έριξε από το μπαλκόνι, τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των €52.000.
Με αφορμή και αυτή την υπόθεση, η Αστυνομία συστήνει για ακόμα μια φορά ιδιαίτερη προσοχή, στο κοινό, τονίζοντας ότι τέτοιες τηλεφωνικές επικοινωνίες και ισχυρισμοί είναι ψευδείς και αποσκοπούν στην εξαπάτηση των πολιτών και στην κλοπή χρηματικών ποσών. Απευθύνει επίσης έκκληση στο κοινό όπως, σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιου τύπου τηλεφωνήματα, να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τα Επαρχιακά ΤΑΕ, ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.