ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Κοιμηθείτε ήσυχοι νοικοκυραίοι, ένας μετανάστης λιγότερος

Κοιμηθείτε ήσυχοι νοικοκυραίοι, ένας μετανάστης λιγότερος

Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα και οι κρίσεις όπως μας έχει διδάξει η νεότερη ιστορία της Κύπρου από την εισβολή μέχρι το κούρεμα και την πανδημία, έχουν την τάση να βγάζουν στην επιφάνεια τον χειρότερό μας εαυτό.

Το μεταναστευτικό είναι το νέο Κυπριακό και είναι κατά κάποιο τρόπο θεόσταλτο καθώς διογκώθηκε σε μια περίοδο που το τελευταίο πνέει τα λοίσθια τόσο από άποψη πιθανοτήτων λύσης άλλης πέρα της διχοτόμησης, όσο και ενδιαφέροντος. Απόδειξη ότι πλησιάζουν εκλογές και αντί για το άσχετο με το Ευρωκοινοβούλιο και τους μουχτάρηδες Κυπριακό ακούμε για το επίσης άσχετο με το Ευρωκοινοβούλιο και τους μουχτάρηδες μεταναστευτικό.

Οι μετανάστες ορίζουν την επικαιρότητα, την πολιτική ατζέντα, τη δημόσια συζήτηση. Δίνουν νούμερα και κλικς, χτίζουν καριέρες σε λαμπερά περιτυλίγματα τύπου Μάριος Πελεκάνος, δίνουν υπόσταση σε ρατσιστόμουτρα που θεωρούν τη θλιβερή τους ύπαρξη ανώτερη απ’ αυτούς άσχετα εάν οι περισσότεροι μετανάστες δουλεύουν σκληρότερα απ’ όλους και οι ίδιοι είναι παρασιτικά σκουπίδια), δίνουν την ευκαιρία σε αριστερούς(;) δημάρχους να ξεσκονίσουν την ακροδεξιά ρητορική τους, έχουν αναδείξει το ΕΛΑΜ σε τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας και το κυνήγι τους προσφέρει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία σε hasbeen θεσμούς (κυβέρνηση, Αστυνομία) να σταυρώσουν μια πολυπόθητη “επιτυχία”. Βλέπετε ακόμα και ο γλυκομίλητος και πρακτικός ΥΠΕΣ Κωνσταντίνος Ιωάννου το γύρισε σε ακροδεξιά ρητορική (“δεχόμαστε επίθεση με σαπιοκάραβα”) μόλις αυξήθηκαν οι ροές και του χάλασαν τα νούμερα αφίξεων/αναχωρήσεων που μας διαφήμιζε σταθερά κάθε τρεις μήνες.

Επίσης αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του πρωτογενούς τομέα, της τουριστικής βιομηχανίας, των κατασκευών, της μεταποίησης, του ντελίβερι και θα καταρρεύσει η οικονομία έτσι και εκλείψουν. Α, επίσης χρειαζόμαστε άλλους τόσους για να καλυφθούν οι ανάγκες μας σε εργατικό δυναμικό αλλά δεν θα το δείτε αυτό ποτέ πρώτη είδηση. Ναι Υπουργέ μου, όντως δεχόμαστε επίθεση από σάπια αλλά είναι μυαλά όχι καράβια.

Η κυβέρνηση λοιπόν χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό για να παρουσιάσει “έργο” (σε ότι αφορά το κυνήγι τους) και πιέζει. Ο ΔΗΣΥ έχει ακατάσχετη αιμορραγία ακροδεξιών ψηφοφόρων προς ΕΛΑΜ μεριά και πιέζει. Η Αστυνομία έχοντας χάσει οριστικά τη μάχη με το οργανωμένο έγκλημα, τη διαφθορά, την έμφυλη και ρατσιστική βία, πέφτει σαν βαριοπούλα πάνω στους “παράνομους μετανάστες” παρουσιάζοντας τους συλληφθέντες ως τρόπαια σε ένα κοινό που χειροκροτεί υπερβολικά εκστασιασμένο για να πάρει χαμπάρι ότι την ίδια στιγμή το ξαφρίζουν οι αετονύχηδες “δικοί” του. Έτσι φτάσαμε στην έφοδο της Αστυνομίας στο γκρεμούλι της Λεμεσού, όπου 11 αλλοδαποί εργάτες στοιβάζονται σαν ζώα σε στάνη κι εμείς το αποκαλούμε “ειδυλλιακή ζωή στην προνομιούχο Κύπρο”, και στον νεαρό μετανάστη που πήδηξε από τον πέμπτο μέσα στον πανικό του και σκοτώθηκε. Γιατί στην Κύπρο των Αγίων, των άριστων των αρίστων και των 200.000 προσφύγων του ‘74, τα χαρτιά ενός ανθρώπου έχουν μεγαλύτερη αξία από τη ζωή του. Λες και ορίζουν τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα, την εργατικότητα ή την καλοσύνη του. Λες και πρέπει να μας νοιάζει αν είναι νόμιμος ή “παράνομος” (που ΔΕΝ υπάρχουν “παράνομοι” ή “λαθραίοι” μετανάστες/πρόσφυγες, πρόκειται για όρους που χρησιμοποιούνται εσκεμμένα για στοχοποίηση αυτών των ανθρώπων) και όχι καλός ή κακός, φιλήσυχος ή εγκληματίας, εργατικός ή αλητάμπουρας. Λες και υπάρχει περίπτωση να προτιμήσουμε έναν μαλάκα νόμιμο από έναν σωστό “παράνομο”.

“Μπράβο” λοιπόν στην Αστυνομία που πραγματοποίησε έφοδο σε αχούρι για να πιάσει “κακούς” μετανάστες και μάλιστα χωρίς ένταλμα. Κι ας προκάλεσε τον βίαιο και πρόωρο θάνατο ενός νεαρού άντρα. Κι ας μην μας εξήγησαν πως πήραν τη συγκατάθεση και των 11 ενοίκων -όπως ορίζει ο νόμος- αφού έκαναν έναν απλό έλεγχο πληθυσμού “όπως στην απογραφή” όπως είπαν, από τη στιγμή που δεν υπήρχε ένταλμα. Πώς κάποιος δίνει τη συγκατάθεσή του στην Αστυνομία να μπει για έλεγχο και μετά πηδάει από τον 5ο μόλις τη βλέπει. Κι αν σκοπεύουν να το καθιερώσουν να μπουκάρουν στα σπίτια μας χωρίς ένταλμα; Ή μήπως το κάνουν μόνο σε φτωχούς ξένους, χωρίς χαρτιά, χωρίς άκρες, χωρίς ελπίδα και απ’ ότι φάνηκε χωρίς τον παραμικρό σεβασμό προς τη ζωή τους, επειδή απλά τους παίρνει;

Anisur Rahman. 19 χρονών από το Μπαγκλαντές. Αυτό είναι το όνομα του νεαρού που προτίμησε να βουτήξει στο κενό παρά να ρισκάρει να επιστρέψει στην όποια κόλαση άφησε πίσω του. Χωρίς χαρτιά. Παράνομος. Λαθραίος. Αδέσποτος. Και η ειρωνεία είναι πως αν ήταν σκύλος πολύ πιθανό να είχε καλύτερη τύχη. Ίσως και να ζούσε ακόμα.

Τουλάχιστον ας του προσφέρουμε την αξιοπρέπεια να μην πεθάνει -κι αυτός- ανώνυμος και ήδη στιγματισμένος ως εγκληματίας...

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγική κατάληξη: Εντοπίστηκε νεκρή η 59χρονη που έψαχναν στη Λεμεσό - Την βρήκαν στην πολυκατοικία όπου διέμενε

• Ελπίδα Ιακωβίδου: Βρέθηκε σε εκδήλωση στη Λευκωσία με την πρώην σύντροφο του Τζώνη Καλημέρη

• Συγκλονιστική μαρτυρία μετά από τροχαίο: «Περίμενα 9 ώρες στο κρεβάτι του ασθενοφόρου...γιατροί τσακώνονταν μεταξύ τους»

• Νοσοκομείο Αθαλάσσας: Νέες καταγγελίες - «Ασθενείς κοιμήθηκαν σε καναπέδες λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών»

• Κόκκινος συναγερμός για τα θανατηφόρα: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι ειδικοί - «Με ενοχλεί να θάβουμε νέα παιδιά»

• Αερόσακοι Takata: Πώς απαντούν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων για τις χρεώσεις στον έλεγχο;



ΠτΔ στο Economist: Φάρος ελπίδας για την περιοχή η επανένωση Κύπρου

ΠτΔ στο Economist: Φάρος ελπίδας για την περιοχή η επανένωση Κύπρου

Μια ανεξάρτητη και επανενωμένη Κύπρος είναι καίριας σημασίας για την περιοχή μας, την Ευρώπη και τον κόσμο, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στο 20ό ετήσιο συνέδριο του περιοδικού Economist, οι εργασίες του οποίου άρχισαν την Πέμπτη στη Λευκωσία, σημειώνοντας παράλληλα ότι η επανένωση της Κύπρου μπορεί να αποτελέσει φάρο ελπίδας και για την περιοχή

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top