Τη λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση των θανάτων των δυο μικρότερων παιδιών της ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη. Αφορμή για το αίτημα ήταν το επεισόδιο, που σημειώθηκε στο τέλος της προηγούμενης συνεδρίασης του δικαστηρίου, όταν έξω από τη δικαστική αίθουσα απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ της κατηγορούμενης και του πρώην συζύγου της.
Η νομική παραστάτης του Μάνου Δασκαλάκη, που στηρίζει την κατηγορία, έκανε λόγο για «αήθη επίθεση» σε βάρος του εντολέα της από την κατηγορούμενη, η οποία με την έναρξη της διαδικασίας ήταν απούσα. Η δικηγόρος του κ. Δασκαλάκη σημείωσε ότι το επεισόδιο δεν εξελίχθηκε άσχημα, επειδή οι αστυνομικοί, που τη συνόδευαν, «τη σταμάτησαν να μη χυμήξει».
«Να προστατευτεί αυτή η διαδικασία. Με μεγάλο κόπο έχει κρατηθεί σε αυτά τα επίπεδα», ανέφερε χαρακτηριστικά η συνήγορος, ζητώντας στη συνέχεια «να ληφθούν μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ψυχική και η σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που έρχονται εδώ».
«Εντός της αίθουσας είναι αυτονόητη η προστασία. Εκτός, θα πρέπει να ρυθμιστεί από τη συνοδεία. Σε κάθε περίπτωση θα μεριμνήσουμε…», απάντησε με τη σειρά της η πρόεδρος, η οποία αμέσως μετά απευθύνθηκε στους μάρτυρες, λέγοντας:
«Να κρατάτε χαμηλούς τόνους, ο σκοπός είναι ένας: να αποκαλυφθεί η αλήθεια».
Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος συνεχίζει για δεύτερη μέρα την κατάθεσή του, μιλώντας για τις δύο μικρότερες κόρες του, Μαλένα και Ίριδα. Την πρώτη μέρα της κατάθεσής του, ο Μάνος Δασκαλάκης ακούστηκε για πρώτη φορά να μιλά ξεκάθαρα για δολοφονία των παιδιών του από την κατηγορούμενη και σε αυτή τη θέση επέμεινε και σήμερα.
Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της κατάθεσης μπήκε στη δικαστική αίθουσα, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία ενημέρωσε πως θα βρίσκεται στη διπλανή δικαστική αίθουσα, όπου αγορεύει ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, στην υπόθεση του θανάτου της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, και αποχώρησε.
Ο Μάνος Δασκαλάκης, καταθέτοντας, ανέφερε πως, πλέον, συνδέει τα γεγονότα που αφορούσαν τη σχέση του με την κατηγορούμενη με τους θανάτους των παιδιών του και επανέλαβε τον ισχυρισμό του για «εμμονική ζήλια» από την πλευρά της.
Μάλιστα, αναφερόμενος στον θάνατο της Μαλένας εξήγησε πως θεωρεί ότι δεν ήθελε (σ.σ. η Πισπιρίγκου) να «μείνει μόνη στην Αθήνα και να έχω ελεύθερο το πεδίο στην Πάτρα, για να πράξω τα ίδια. Αναφέρομαι στην εξωσυζυγική σχέση…».
Εισαγγελέας: Αναφερθήκατε σε εμμονική ζήλια. Πώς εκδηλωνόταν;
Μάρτυρας: Έβγαινα με φίλους και μετά έκανε 500 ερωτήσεις, έκανε μούτρα, με ανάγκαζε να μην ξαναβγώ. Έβλεπε το κινητό μου…
Πλέον μιλώ για εμμονική ζήλια, γιατί έμαθα πολλά πράγματα. Έφυγε το παιδί από τη ζωή και αυτή έψαχνε τι έκανα εγώ. Ήταν παρορμητική και πάντα ήθελε να επικρατεί το δικό της… Το παιδί ήταν στο νοσοκομείο και εκείνη ζητούσε να την ξεμπλοκάρω από το fb, για να κάνει ανάρτηση. Αυτό ήταν στο μυαλό της…
Ο μάρτυρας δέχτηκε σειρά ερωτήσεων για το πολυσυζητημένο πανάκι, που βρέθηκε στην κούνια της Ίριδας και φέρεται να συνδέεται με τον θάνατό της.
Ο Μάνος Δασκαλάκης περιέγραψε πως όταν, την ημέρα του θανάτου της Ίριδας, έπιασε το πανάκι από την κούνια, η κατηγορούμενη φάνηκε να ξαφνιάζεται και σταμάτησε να κλαίει.
Εισαγγελέας: Το περίφημο πανάκι, γιατί το δίνατε στο παιδί; Επειδή είπατε αρχικά ότι το δίνατε, για να παίζει και δεν το απλώνατε στο μαξιλάρι του.
Μάρτυρας: Αρχικά για να παίζει. Ήταν το παιχνίδι του.
Εισαγγελέας: Η ιατροδικαστής Τσιώλα στην πρώτη της κατάθεση λέει ότι βρέθηκε αίμα στο πανάκι. Μπορεί να είναι από το πνευμονικό οίδημα του παιδιού, επειδή το πανάκι ήταν κάτω από το κεφάλι, άρα το δίνατε για να παίζει ή το βάζετε δίπλα;
Μάρτυρας: Το βράδυ το βάζαμε δίπλα στο μαξιλάρι.
Εισαγγελέας: Αν η κατηγορουμένη έβαλε το πανάκι στο στόμα του παιδιού, για να το σκοτώσει, γιατί το άφησε εκεί; Εύλογο το ερώτημα. Μπορούσε να δει τις κηλίδες; Τι συνθήκες επικρατούσαν;
Μάρτυρας: Ήταν σκοτάδι, υπήρχε ένα μικρό φωτάκι, αλλά ήταν κλειστά τα παντζούρια και ήταν σκοτεινά.
Ανασύροντας από τη μνήμη του την ημέρα του θανάτου του μωρού, ο μάρτυρας είπε πως πολλά άτομα τους επισκέφθηκαν στο σπίτι. Αναφερόμενος, δε, στην κατάσταση της κατηγορούμενης είπε:
«Δεν ήταν όλη την ημέρα στα πατώματα. Υπήρχαν ώρες που ξέσπαγε. Έμαθα αργότερα ότι έπαιρνε τη θεία μου και της έλεγε να με πείσουν να μείνω στο σπίτι και η θεία μου της έλεγε: “Έχεις χάσει ένα παιδί, μην κοιτάς τον Μάνο”».
Ο μάρτυρας κατέθεσε πως πλέον έχει την πεποίθηση ότι η προσπάθειά της, όταν επέστρεψε στο σπίτι μετά τον θάνατο του μωρού, «ξεκάθαρα ήταν η αποκατάσταση των σχέσεών μας».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 22 Δεκεμβρίου
• Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη οικία στη Λευκωσία - Διασωληνωμένο ένα πρόσωπο
• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις