Τατάρ: «Πρέπει να αρθεί η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων»

Τατάρ: «Πρέπει να αρθεί η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων»

Πρέπει να αρθεί η «απομόνωση» κατά των Τ/κ, ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, μιλώντας στη συνάντηση του «2ου Παγκόσμιου Φόρουμ Ανταλλαγής Προορισμών (Destination Exchange Forum) στο Βερολίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Γκιουνές», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Ο κ. Τατάρ ανάφερε ότι «σε μια εποχή που έχουν διευκολυνθεί πολύ η επικοινωνία και οι μεταφορές είναι αναχρονιστική και πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατόν η 'απομόνωση' που εφαρμόζεται για τον τουρκοκυπριακό 'λαό'», κατά την έκφρασή του.

Αναφερόμενος στη σημασία της διπλωματίας και του διαλόγου, είπε ότι η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Γερμανία πρέπει να ακούσουν τη φωνή των Τ/κ και να υιοθετήσουν "μια δίκαιη και ουδέτερη στάση για ένα καλύτερο μέλλον".

Επίσης ο κ. Τατάρ είπε ότι έχουν γίνει πολλές ενέργειες για την ανάπτυξη του τουρισμού και πρόσθεσε ότι το ψευδοκράτος "έχει γίνει ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός».

Εξάλλου η διαδικτυακή «Κίπρις Πόστασι» αναφέρεται στο θέμα και γράφει ότι ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι το ψευδοκράτος μοιράζεται τις αξίες της Ευρώπης και κάλεσε τους Γερμανούς να επισκεφτούν το νησί για να δουν τον πολιτισμό του και τις φυσικές του ομορφιές.

Η «Γκιουνές» γράφει ακόμα ότι, στα πλαίσια της επίσκεψής του στο Βερολίνο, ο κ. Τατάρ συναντήθηκε με την «αντιπρόσωπο» του ψευδοκράτους στη γερμανική πρωτεύουσα, Μπενίζ Ολούερ Καϊμάκ, η οποία τον ενημέρωσε σε σχέση με τα καθήκοντά της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.