ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Θέλουμε περισσότερους αλλοδαπούς και τους θέλουμε χθες

Θέλουμε περισσότερους αλλοδαπούς και τους θέλουμε χθες

Με γελούν τα μάτια μου; Δεν μπορεί να διάβασα σωστά. “Εδώ και τώρα κι άλλους αλλοδαπούς ζητούν εστίαση – λιανικό εμπόριο” ο εύγλωττος τίτλος του “Φιλελεύθερου”.

Το κείμενο που ακολουθεί ακόμα πιο διαφωτιστικό: Δεν φτάνει που ο κλάδος της εστίασης και του λιανικού εμπορίου ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, η κατάσταση επιδεινώνεται δεδομένου του διατάγματος του υπουργού Εργασίας βάσει του οποίου οι αιτητές ασύλου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας μόνο όταν συμπληρώσουν εννέα μήνες από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησής τους. Αυτό υποστηρίζουν με επιστολή τους προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Παναγιώτου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επωνύμων Αλυσίδων Εστίασης Κύπρου κ. Χρίστος Χριστοδούλου, και ο γενικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου κ. Μάριος Αντωνίου.

Τι έγινε ρε παιδιά; Όχι μόνο θέλουμε περισσότερους αλλοδαπούς, τους θέλουμε και... χθες; Μα είναι δυνατόν οι κκ Χριστοδούλου και Αντωνίου να υπογράφουν ένα τόσο προδοτικό αίτημα που ανοίγει τις πόρτες διάπλατα για να γεμίσει το νησί με... τρομοκράτες του ISIS, της Χαμάς, της Χεζμπολάχ, της Αλ Κάιντα και κάθε άλλης οργάνωσης με sleeper cells στο μυαλό του Φαίδωνα, του Χατζηγιάννη, του Νουρή και κάθε άλλου φαντασιόπληκτου που ήθελε ή θέλει ακόμα να χτίσει καριέρα με το μεταναστευτικό; Και βρίσκονται ακόμα στις θέσεις τους; Δεν τους ξήλωσαν οι φύλακες του έθνους που προστατεύουν τα σύνορά μας από τα χαρακώματα του Facebook; Έχω την εντύπωση πως χαλάρωσε η επαγρύπνηση. Δεν παίζουν μ’ αυτά παιδιά, λίγο να κοιτάξεις αλλού και θα μπουν μέσα χίλιοι αλλοδαποί να μας εξισλαμίσουν με το ζόρι.

Πέρα απ’ την πλάκα, γιατί μόνο έτσι μπορείς να πάρεις τους αξιοθρήνητους που εκμεταλλεύονται το μεταναστευτικό για προσωπικές φιλοδοξίες φλερτάροντας με τις ψήφους της ακροδεξιάς, αν μια μέρα εξαφανίζονταν όλοι οι αλλοδαποί από την Κύπρο (όπως οι Μεξικανοί από την Καλιφόρνια στη σάτιρα A Day Without a Mexican του 2004) η οικονομία θα κατέρρεε πιο θεαματικά -και πιο επώδυνα- απ’ ότι το 2013: Οι οικοδομές θα έμεναν γιαπιά, τα ξενοδοχεία θα ερήμωναν, οι πατάτες θα σάπιζαν στα χωράφια, θα φτιάχναμε ή θα φέρναμε εμείς το φαγητό μας και οι γέροι μας θα πέθαιναν μόνοι τους και αβοήθητοι στα σπίτια τους. Λίγα χρόνια μετά οι επιζήσαντες θα κυκλοφορούν με προβιές, τσεκούρια και πειραγμένα muscle cars σαν χαρακτήρες μετα-αποκαλυπτικού έπους τύπου Mad Max.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων το 2022 το 38% των ενεργών ασφαλισμένων ήταν αλλοδαποί από ΕΕ και τρίτες χώρες. Σε απόλυτους αριθμούς αυτό σημαίνει ότι από το σύνολο των 555.830 ενεργών ασφαλισμένων το 2022, το 19,7% ή 109.472 ήταν αλλοδαποί από τρίτες χώρες και το 18,1% ή 100.882 ήταν κοινοτικοί. Επίσης σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία σε πολλούς, νευραλγικούς, τομείς της οικονομίας οι ξένοι εργαζόμενοι πλειοψηφούν έναντι τον Ελληνοκύπριων, όπως π.χ. στη γεωργία, δασοκομία και αλιεία μόλις το 43,9% είναι Ε/κ, στα εστιατόρια μόλις το 45,8% και στα ξενοδοχεία το 41,4%. Στους οικιακούς βοηθούς δε το ποσοστό των γηγενών είναι μόλις... 1,1% ενώ το 97,6% ή 25.341 άτομα είναι αλλοδαποί από τρίτες χώρες. Ο μόνος τομέας που θα εξακολουθεί να λειτουργεί μετά την εξαφάνιση των αλλοδαπών θα είναι το Δημόσιο αφού εκεί οι ντόπιοι αποτελούν το 96% - η υπέρτατη ειρωνεία της τύχης αν σκεφτεί κανείς ότι α) δεν θα υπάρχει κράτος για να τους εργοδοτεί και β) ξέρουν πόσο καλά δουλεύει και σε νορμάλ συνθήκες.

Εν τω μεταξύ το μεταναστευτικό έχει εξελιχθεί σε ζήτημα πρώτης γραμμής με την ακροδεξιά αν έχει σχεδόν διπλασιάσει τα ποσοστά της με όπλο την ακραία ρητορική εναντίον των αλλοδαπών. Παράλληλα μερίδα της δεξιάς και του νεοσυντηρητικού “κέντρου” τη μιμούνται αδέξια προκειμένου να αποκομίσουν πρόσκαιρα οφέλη, μεμονωμένοι πολιτικοί νάνοι που δεν έχουν να παρουσιάσουν το παραμικρό ταλέντο το χρησιμοποιούν για προσωπική ανέλιξη που μπορεί να τους οδηγήσει σε δημαρχείο, τη Βουλή ή την Ευρωβουλή και η κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα της δεκαετίας Αναστασιάδη και την κανονικοποίηση της ακροδεξιάς ρητορικής από τα (άχρηστα όπως αποδείχθηκε) συρματοπλέγματα του Νουρή και των ομοϊδεατών του.

Την ίδια ώρα ο Σύνδεσμος Επωνύμων Αλυσίδων Εστίασης Κύπρου και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου δηλώνουν πως  «η κατάσταση δυσχεραίνει περαιτέρω και προβλέπεται ότι ο αριθμός των εργαζομένων αλλά και των υποψηφίων για εργοδότηση θα συρρικνωθεί σημαντικά» και καλούν τον υπουργό Εργασίας να επιληφθεί το συντομότερο των πιο κάτω προβλημάτων, «για να αποφευχθεί η πλήρης παράλυση των δύο κλάδων».

Μα τι μας λέτε κύριοι; Σιγά μην προτείνετε και τη νομιμοποίηση των παράνομων εργατών που ζουν στην Κύπρο... όπως θα πράξει η Ελλάδα με 300.000 αλλοδαπούς προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της. Μα γίνονται τέτοια πράγματα;

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγική κατάληξη: Εντοπίστηκε νεκρή η 59χρονη που έψαχναν στη Λεμεσό - Την βρήκαν στην πολυκατοικία όπου διέμενε

• Σοβαρός τραυματισμός 84χρονου μοτοσικλετιστή μετά από τροχαίο - Ο οδηγός εγκατέλειψε την σκηνή

• Θρήνος: Πέθανε γνωστός Έλληνας Youtuber από ανακοπή - Ήταν μόλις 35 χρονών

• Χριστίνα Παυλίδου: Η υπόσχεση που έδωσε στην κόρη της Μαρία και η αναφορά στην Άλκηστη

• Netflix: Αυξήσεις στις τιμές σε Κύπρο και Ελλάδα - Δείτε το κόστος στα νέα πακέτα

• Κόκκινος συναγερμός για τα θανατηφόρα: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι ειδικοί - «Με ενοχλεί να θάβουμε νέα παιδιά»



Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Ενώ η Λευκωσία αναμένει στο ακουστικό για τα επόμενα βήματα στο κυπριακό και για τη σύγκληση της πενταμερούς συνάντησης, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, καταρρίπτει όλα όσα προσπαθεί η Αθήνα να παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα μέσω του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη περί ήρεμων νερών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες περνούν μέσα από το κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top