Σφοδρές αντιδράσεις για ισραηλινό παιδικό τραγούδι για τη Γάζα – «Σε έναν χρόνο θα σας εξοντώσουμε»

Σφοδρές αντιδράσεις για ισραηλινό παιδικό τραγούδι για τη Γάζα – «Σε έναν χρόνο θα σας εξοντώσουμε»

Σάλος έχει προκληθεί μετά τη δημοσιότητα ενός βίντεο που προβλήθηκε στην ισραηλινή κρατική τηλεόραση και δείχνει παιδιά να τραγουδούν για τον πόλεμο στη Γάζα. Οι στίχοι περιλαμβάνουν απειλές δημιουργώντας έντονες αντιδράσεις στο διαδίκτυο ακόμα και από Ισραηλινούς.

«Σε έναν χρόνο δεν θα υπάρχει τίποτα εκεί και θα επιστρέψουμε με ασφάλεια στα σπίτια μας. Μέσα σε ένα χρόνο θα τους εξοντώσουμε όλους και μετά θα γυρίσουμε πίσω να οργώσουμε τα χωράφια μας» ακούγεται να τραγουδούν τα μικρά κορίτσια στο βίντεο του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού Kan, με φόντο εικόνες από την καταστροφή της Γάζας.

«Αεροπλάνα βομβαρδίζουν, καταστροφή, καταστροφή» τραγουδούν τα παιδιά, τη στιγμή που οι βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει περισσότερους από 13.000 ανθρώπους στη Γάζα μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου όπου έχασαν τη ζωή τους 1.200 Ισραηλινοί, αναφέρει το Al Jazeera.

 

 

«Θα τους πολεμήσουμε σαν να μην είναι άνθρωποι»

Ο δημιουργός του βίντεο, Ofer Rosenbaum, υπερασπίστηκε την πρωτοβουλία λέγοντας ότι «η λέξη ανθρωπιστικό είχε νόημα μέχρι τις 7 Οκτωβρίου. Καθήκον μας είναι να τους πολεμήσουμε σαν να μην είναι άνθρωποι».

 

Το βίντεο αναρτήθηκε στα social media την περασμένη Κυριακή και στη συνέχεια διεγράφη, καθώς οι χρήστες το καταδίκασαν ως απαράδεκτο.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO - Πάπας Φραγκίσκος: Η στιγμή που το Βατικανό ανακοινώνει τον θάνατό του

VIDEO - Πάπας Φραγκίσκος: Η στιγμή που το Βατικανό ανακοινώνει τον θάνατό του

Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα μέσα ενημέρωσης του Βατικανού δείχνει τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατος του Πάπα το πρωί της Δευτέρας από τον καρδινάλιο Κέβιν Φάρελ, τον camerlengo του Βατικανού.

BEST OF TOTHEMAONLINE