ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανοί σε Σύρους: «Ελάτε στις Η.Π.Α να σας φιλοξενήσουμε»

Αμερικανοί σε Σύρους: «Ελάτε στις Η.Π.Α να σας φιλοξενήσουμε»

Εκατοντάδες Αμερικανοί δηλώνουν πρόθεση να ανοίξουν τα σπίτια τους σε Σύρους πρόσφυγες

Εκατοντάδες Αμερικανών πολιτών προσφέρθηκαν χθες να φιλοξενήσουν Σύρους μετανάστες στα σπίτια τους, λέγοντας σε ηλεκτρονική αναφορά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες όφειλαν να επιτρέψουν την είσοδο σε περισσότερους μετανάστες που εγκαταλείπουν τη χώρα τους λόγω του εμφυλίου.

Σχεδόν 1.300 άτομα είχαν υπογράψει την αναφορά στον προοδευτικό ιστότοπο oveOn.org μέχρι χθες, καλώντας τη κυβέρνηση να άρει τους περιορισμούς στον αριθμό των Σύρων προσφύγων καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με αριθμούς-ρεκόρ αιτούντων άσυλο. Τα Ηνωμένα Εθνη είπαν ότι 4 εκατομμύρια άτομα έχουν φύγει από τη χώρα από την αρχή του εμφυλίου το 2011.

Οι ΗΠΑ έχουν επιτρέψει την είσοδο σε περίπου 1.500 πρόσφυγες και ο Λευκός Οίκος είπε ότι εξέταζε μια σειρά θέσεων για το θέμα. Ο πάστορας Εβερετ Σάτοκ, 59, από το Μιλ Κρικ της κεντρικής πολιτείας Ιντιάνα που είναι μεταξύ αυτών που υπογράφουν την αναφορά, είπε ότι το να ανοίξει το σπίτι του σε πρόσφυγες ήταν μέρος της αμερικανικής παράδοσης υποδοχής μεταναστών. "Συν, οφείλουμε να μοιραστούμε κάποια απ' αυτήν την ευθύνη [για τον πόλεμο στη Συρία] λόγω των αλλαγών μας των καθεστώτων στη Μέση Ανατολή. Οι περισσότεροι πρόσφυγες είναι αποτέλεσμα αυτού", είπε ο Σάτοκ, αναφερόμενος στην επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003.

Η Γουέντι Γουίλσον-Μίλερ, 40, από το Στούντιο Σίτι της δυτικής πολιτείας Καλιφόρνιας, είπε ότι είχε υπογράψει γιατί η κρίση στη Συρία φαινόταν ατέλειωτη και η δεινή κατάσταση των προσφύγων όλο και πιο επείγουσα. Οι ΗΠΑ και η οικογένειά της μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά, είπε η Γουίλσον-Μίλερ, ειδική σε γονιμότητα επιστήμονας και μητέρα δύο παιδιών. "Αν οι ΗΠΑ άνοιγαν όντως τις πόρτες και έλεγαν, 'Ναι, θα επιτρέψουμε την είσοδο σε περισσότερους πρόσφυγες', και χρειάζονταν περισσότερες οικογένειες, τότε ξέρω ότι η δική μου θα προσφερόταν", είπε.

Σύμφωνα με την αναφορά της οργάνωσης MoveOn, οι υπογράφοντες είναι οικογένειες, νεαρά ζευγάρια, φοιτητές και φοιτήτριες, μεγαλύτερα ζευγάρια που τα παιδιά τους είχαν μεγαλώσει και φύγει από το σπίτι καθώς και άλλοι με χώρο στις κατοικίες τους για άτομα που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη βία στη Συρία. Μια γυναίκα, η Σάνον Λένερτ Μπράουν, από τη δυτική πολιτεία Ουάσινγκτον, έγραψε στον ιστότοπο ότι είχε ένα τροχόσπιτο που θα μπορούσε να φτιαχτεί. Αλλοι όμως, παρότι προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, ανησυχούσαν ότι μαζί με αυτούς που φεύγουν από τον πόλεμο μπορούν να έρθουν στις ΗΠΑ και εξτρεμιστές. "Κάνω την προσευχή μου να μην προσπαθήσει να μπει κανένας τρομοκράτης που προσποιείται τον πρόσφυγα", έγραψε η Πάτι Πέρι από το Κράνμπερι Λέϊκ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Tο τέλειο έγκλημα: Δίδυμοι κατηγορήθηκαν για ληστεία 7 εκατ. αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι για τον πιο απίστευτο λόγο

• Νέες εικόνες με τον 50χρονο ψυχίατρο στο Μαγδεμβούργο 24 ώρες πριν το μακελειό - Έπινε μπύρες χαλαρός σε σνακ μπαρ

• Με κίτρινη προειδοποίηση, καταιγίδες και χαλάζι ο καιρός - Τι μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα

• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές

• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»



ΔΗΚΟ: Οι αντικομματικές συμπεριφορές, η τάση για φυγή και στο βάθος ο Οδυσσέας

ΔΗΚΟ: Οι αντικομματικές συμπεριφορές, η τάση για φυγή και στο βάθος ο Οδυσσέας

Είναι γνωστό πλέον και κανείς δεν μπορεί να το κρύψει, ούτε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ότι στο ΔΗΚΟ επικρατεί μια ανησυχία εδώ και καιρό, λόγω των διαφορετικών και έντονων απόψεων που ακούγονται κυρίως από τρεις βουλευτές του κόμματος, για το κυπριακό. Χρίστος Ορφανίδης, Παύλος Μυλωνάς και Ζαχαρίας Κουλίας, είναι οι βουλευτές που βρίσκονται απέναντι στην ηγεσία του κόμματος σε ότι αφορά στον τρόπο που πολιτεύεται και στηρίζει την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top