Γενικός Εισαγγελέας: «Ήδη τυγχάνει χειρισμού από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία η συνομιλία Σιζόπουλου-Παπαδάκη»

Γενικός Εισαγγελέας: «Ήδη τυγχάνει χειρισμού από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία η συνομιλία Σιζόπουλου-Παπαδάκη»

Το περιεχόμενο της συνομιλίας του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου και του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη, που είδε το φως της δημοσιότητας, αφορά διαχείριση ταμείων της ΕΕ και αυτό είναι θέμα που αφορά την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (European Public Prosecutor's Office - EPΡΟ), που είναι το αρμόδιο όργανο για να χειριστεί θέματα διαχείρισης πόρων της Ένωσης, ξεκαθάρισε ο Γενικός Εισαγγελέας, προσθέτοντας ότι το ζήτημα τυγχάνει ήδη χειρισμού από την ΕΡΡΟ.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ μετά από διάλεξη που έδωσε σε φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Γιώργος Σαββίδης είπε ότι για το θέμα που προέκυψε από τη δημοσιοποίηση ιδιωτικής συνομιλίας μεταξύ του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου και του Ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδάκη, για τον λόγο ότι αφορά ευρωπαϊκά ταμεία, δεν μπορεί να τύχει χειρισμού από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου, αλλά πρέπει να τύχει χειρισμού από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. «Και μπορώ να σας πω ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ήδη τυγχάνει χειρισμού από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν ζητηθεί βοήθεια από την ΕΡΡΟ τι θα κάνει, ο κ. Σαββίδης απάντησε ότι «έχουμε άψογη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, αλλά θέματα που αφορούν την διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων, είναι θέματα που τυγχάνουν αποκλειστικού χειρισμού από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Αν μας ζητηθεί οποιαδήποτε βοήθεια, εννοείται ότι θα την παράσχουμε».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Μεταβαίνει σήμερα στη Ρώμη – Έμφαση σε άμυνα, ασφάλεια και ενέργεια – Το ζήτημα των οδοφραγμάτων και η πρόταση για το Καϊμακλί

ΠτΔ: Μεταβαίνει σήμερα στη Ρώμη – Έμφαση σε άμυνα, ασφάλεια και ενέργεια – Το ζήτημα των οδοφραγμάτων και η πρόταση για το Καϊμακλί

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους για την επίσκεψη που θα έχει σήμερα και αύριο στην Ιταλία καθώς και το ζήτημα των οδοφραγμάτων προέβη σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Battlefield ReDEFiNED 2026».

BEST OF TOTHEMAONLINE