Πανικός στα Κατεχόμενα για την υπηκοότητα – Δείτε τι αναφέρει η Χουριέτ σε δημοσίευμα της

Πανικός στα Κατεχόμενα για την υπηκοότητα – Δείτε τι αναφέρει η Χουριέτ σε δημοσίευμα της

Αναστάτωση προκαλεί στα κατεχόμενα ο ισχυρισμός ότι η ισορροπία 4 προς 1 θα εφαρμοστεί και για τους νυν `πολίτες” του ψευδοκράτους, υποστηρίζει η εφημερίδα Χουριέτ, η οποία αναφέρει ότι θα ακυρωθεί η “υπηκοότητα” δεκάδων χιλιάδων `πολιτών` στα κατεχόμενα.

Η Χουριέτ αναφέρει ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ε/κ πλευράς, έπειτα από τη λύση στην Κύπρο θα μείνουν 734 χιλιάδες Ε/κ και 183 χιλιάδες Τ/κ, κάτι που σημαίνει ότι θα ακυρωθεί η `υπηκοότητα` δεκάδων χιλιάδων `πολιτών` στα κατεχόμενα καθώς ο πληθυσμός αυτή τη στιγμή φτάνει τις 280 χιλιάδες.

Η εφημερίδα παρουσιάζει δημοσίευμα της εφημερίδας `Πολίτης` για το θέμα και γράφει ότι αρμόδιοι που βρίσκονται κοντά στη τ/κ διαπραγματευτική ομάδα υποστηρίζουν ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και πως ισχύουν ακριβώς τα αντίθετα.

Σύμφωνα με τους αρμοδίους που επικαλείται η Χουριέτ, όλοι οι `πολίτες” των κατεχομένων, χωρίς να γίνεται διαχωρισμός αν είναι τουρκικής καταγωγής ή όχι, θα είναι πολίτες της νέας ομοσπονδίας μέλος της ΕΕ.

Μετά τη λύση οι Τούρκοι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης εισόδου, διακίνησης, εγκατάστασης και περιουσίας όπως οι Έλληνες πολίτες που είναι πολίτες της ΕΕ, ωστόσο για να μην χαλάσει η ισορροπία στο νησί θα ισχύσει το 4 προς 1.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - Κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ - Tην ονόμασαν «Lion's Roar»

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - Κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ - Tην ονόμασαν «Lion's Roar»

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.