Μαρόκο: Αμμοθύελλα «εξαφάνισε» το Μαρακές – Απόκοσμες εικόνες
12.08.2023 - 21:00
Σφοδρή αμμοθύελλα σάρωσε το Μαρακές, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου. Οι δρόμοι «λούστηκαν» από ένα απόκοσμο πορτοκαλί φως.
Μία τεράστια αμμοθύελλα έπληξε το Μαρακές, θυμίζοντας το μετά-αποκαλυπτικό σκηνικό της ταινίας «Blade Runner 2049». Η θερμοκρασία στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου ξεπέρασε τους 50 βαθμούς Κελσίου!
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πεσμένο δέντρο κατά τη διάρκεια του φαινομένου στην παλαιά συνοικία Μεντίνα της μαροκινής πόλης.
Το Μαρακές, είναι εξαιρετικά δημοφιλής τουριστικός προορισμός, που κατοικείται από περίπου 1 εκατομμύριο ανθρώπους.
Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από το πέρασμα της αμμοθύελλας:
Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση του 19χρονου που τραυματίστηκε κρίσιμα στον χώρο στάθμευσης του Μακένζυ, το βράδυ της Δευτέρας, έπειτα από πτώση από όχημα που οδηγούσε συνομήλικός του.