Βρετανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός, πέντε σε σοβαρή κατάσταση από βύθιση σκάφους μεταναστών στη Μάγχη

Βρετανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός, πέντε σε σοβαρή κατάσταση από βύθιση σκάφους μεταναστών στη Μάγχη

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε βρίσκονται σε «σοβαρή κατάσταση» μετά τη βύθιση σκάφους που μετέφερε μετανάστες σήμερα στη Μάγχη, ανακοίνωσαν οι τοπικές γαλλικές αρχές.

Η έρευνα για άλλα πιθανά θύματα του ναυαγίου βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι νωρίς το μεσημέρι στα ανοιχτά του Σανγκάτ (Πα-ντε-Καλαί), με την κινητοποίηση γαλλικών, βρετανικών πλοίων καθώς και ενός ελικοπτέρου.

Περίπου 50 επιβάτες του σκάφους διασώθηκαν.

Το σκάφος εντοπίστηκε να βυθίζεται «νωρίς το πρωί» από σκάφος περιπολίας της γαλλικής υπηρεσίας Cormoran, το οποίο ξεκίνησε αμέσως την επιχείρηση διάσωσης.

Έρευνα για το δυστύχημα ξεκίνησε η εισαγγελία της Βουλώνης.

Από το 2018 πάνω από 100.000 μετανάστες διέπλευσαν τη Μάγχη, χρησιμοποιώντας μικρά σκάφη, παρά τη σκληρή στάση της βρετανικής συντηρητικής κυβέρνησης κατά της παράνομης μετανάστευσης, με τα πισωγυρίσματα στην κυβερνητική πολιτική για το θέμα να πληθαίνουν.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, 100.715 μετανάστες έκαναν το διάπλου από τότε που το Ηνωμένο Βασίλειο άρχισε το 2018 να καταμετρά αυτές τις διαπλεύσεις, που γίνονται κυρίως με αφετηρία τις γαλλικές ακτές.

Την Πέμπτη, 755 μετανάστες έκαναν το επικίνδυνο θαλάσσιο πέρασμα προς τις βρετανικές ακτές - ημερήσιος αριθμός ρεκόρ από την αρχή του έτους - τόνισε το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ένα από τα πιο πολυσύχναστα στενά στον κόσμο, η Μάγχη είναι συχνά σκηνή θανατηφόρων ναυαγίων μικρών σκαφών στα οποία στοιβάζονται μετανάστες. Είκοσι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Νοέμβριο του 2021. Χθες Πέμπτη, 17 μετανάστες διασώθηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή τις τελευταίες μέρες, αυξάνεται ο αριθμός των σκαφών με μετανάστες που προσπαθούν να κάνουν τον διάπλου.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βίκτωρας Παπαδόπουλος: «Ο ΠτΔ έχει καθαρά χέρια, εδώ σκέφτεται αν θα πάει σε ένα εστιατόριο» - Η κόντρα με ΑΚΕΛ και η απάντηση Στεφάνου

Βίκτωρας Παπαδόπουλος: «Ο ΠτΔ έχει καθαρά χέρια, εδώ σκέφτεται αν θα πάει σε ένα εστιατόριο» - Η κόντρα με ΑΚΕΛ και η απάντηση Στεφάνου

Κατηγορηματική διάψευση κάθε υπαινιγμού περί διαφθοράς εκπέμπει το Προεδρικό περιβάλλον του Νίκου Χριστοδουλίδη.Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, διαβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος ασκεί τα καθήκοντά του με απόλυτη εντιμότητα, τονίζοντας πως είναι βέβαιος ότι κατά την αποχώρησή του από το αξίωμα δεν θα υπάρξει καμία σκιά εις βάρος του.

BEST OF TOTHEMAONLINE