Φωτιά στο Λουτράκι - μαρτυρίες: «Ό,τι είχαμε το χάσαμε» καταγγέλλουν ότι άργησαν τα πυροσβεστικά
17.07.2023 - 21:49
Η φωτιά σάρωσε τους κόπους μιας ζωής στα Λιακέικα Λουτρακίου, είπε στο protothema.gr κάτοικος της περιοχής που είδε να καίγεται ένα σπίτι συγγενικού του προσώπου.
«Περάσαμε από χίλια κύματα μέχρι να έλθουμε εδώ πάνω», είπε στο protothema.gr.
Το σπίτι «ήταν του θείου μου και κάηκε ολοσχερώς», είπε και πρόσθεσε ότι περίμεναν για ώρα την πυροσβεστική να έλθει στο σημείο.
Η φωτιά «πέρασε μέσα από τα σπίτια, όλο το δάσος έμεινε κρανίου τόπος και δεν έμεινε τίποτα», λέει.
Η απώλεια ήταν ολοκληρωτική, «ό,τι είχαμε και δεν είχαμε το χάσαμε».
Κάηκε το Σπίτι, σώθηκε εκ θαύματος το εκκλησάκι
Κάηκε το σπίτι και σώθηκε μόνο το εκκλησάκι, είπε ακόμη.
«Ο ιδιοκτήτης ήταν στην Κρήτη για διακοπές και ενημερώθηκε από τον ανιψιό του για τα όσα συνέβησαν, ο άνθρωπος ξέσπασε σε λυγμούς» με όσα άκουσε, πρόσθεσε.
Έσωσε το σπίτι του, κάηκε του γείτονα
Σε άλλο σημείο, στην Κατουνίστρα, ο Παναγιώτης Χατζούρας κοιμόταν με τη σύζυγό του το μεσημέρι της Δευτέρας όταν η φωτιά τους πλησίασε στα 50 μέτρα.
Έσωσε το Σπιτι του, κάηκε του γείτονα
Καταγγέλλει ότι δεν εμφανίστηκαν πυροσβεστικά μέσα παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά.
Ο κ. Χατζούρας είπε στο protothema.gr ότι κοιμόταν με τη γυναίκα του, όταν τους πήραν τηλέφωνο για να τους ειδοποιήσουν για τη φωτιά.
«Κάηκε όλη η περιοχή και δεν είχε φανεί ούτε ένα πυροσβεστικό, μετά από μια 1 ώρα ήλθε ελικόπτερο», είπε.
Κατάφεραν να σώσουν το σπίτι τους, κάηκε όμως το αυτοκίνητό τους και αυτό του γείτονα. «Ειδοποιήσαμε την κόρη του, ερχόταν εδώ τα Σαββατοκύριακα, είχαν ένα σκύλο εδώ».
Σε πένθος βυθίστηκε ξανά η Λεμεσός μετά την νέα τραγωδία με νεκρό 33χρονο, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στη Λεμεσό το μεσημέρι της Κυριακής (23/2), με τις εξετάσεις από Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, να αναμένεται να αρχίσουν ξανά αύριο Δευτέρα (24/2).