Προβλήματα με τους δορυφόρους του Starlink της SpaceX – 25.000 φορές κινδύνευσαν να συγκρουστούν σε έξι μήνες

Προβλήματα με τους δορυφόρους του Starlink της SpaceX – 25.000 φορές κινδύνευσαν να συγκρουστούν σε έξι μήνες

Προβλήματα με τους δορυφόρους του Starlink αντιμετωπίζει η SpaceX, καθώς μόνο μέσα σε ένα εξάμηνο κινδύνευσαν να συγκρουστούν 25.000 φορές και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να βρίσκεται λύση.

Ο Χιου Λιούις του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον στη Βρετανία μίλησε στο space.com και είπε πως «αυτή τη στιγμή ο αριθμός των ελιγμών ανεβαίνει εκθετικά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ελιγμοί «διπλασιάζονται κάθε έξι μήνες. Το πρόβλημα με τις εκθετικές τάσεις είναι ότι ανεβαίνουν σε πολύ μεγάλους αριθμούς πολύ γρήγορα».

Έτσι, αν η εκθετική αύξηση συνεχιστεί, είπε, οι δορυφόροι του Starlink θα πρέπει να αποφεύγουν σχεδόν ένα εκατομμύριο συγκρούσεις ανά εξάμηνο.

Σημειώνεται, ότι μέχρι σήμερα η SpaceX έχει εκτοξεύσει το ένα τρίτο από τους 12.000 δορυφόρους που σχεδιάζει για την πρώτη φάση του αστερισμού και συνεχίζει να εκτοξεύει πάνω από 800 τον χρόνο.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE