LIKE ONLINE

Μάχη «στήθος με στήθος» για το…μέγεθος – Ποια χώρα κρατά την πρωτιά και η θέση της Κύπρου – Δείτε τη λίστα

Μάχη «στήθος με στήθος» για το…μέγεθος – Ποια χώρα κρατά την πρωτιά και η θέση της Κύπρου – Δείτε τη λίστα

Ένα θέμα για το οποίο πολλοί ίσως να αναρωτιούνται είναι το ποια χώρα κρατά τα σκήπτρα σε μέγεθος γυναικείου στήθους. Απάντηση στο ερώτημα αυτό έρχεται να δώσει το World Data Info το οποίο μαζεύει δεδομένα από όλο τον κόσμο δημιουργώντας ενδιαφέρουσες λίστες.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα τους, το πρόβλημα που αντιμετώπισαν ήταν οι διαφορετικές ονομασίες μεγέθους και οι διαφορετικές κλίμακες που χρησιμοποιούνται.

Υπάρχουν τουλάχιστον έξι διαφορετικά συστήματα μεγεθών παγκοσμίως, τα οποία αποτελούνται από αριθμούς και παρόμοια γράμματα αλλά και κατασκευαστές που διαφοροποιούν και πάλι αυτά τα συστήματα για τα δικά τους προϊόντα.

Για παράδειγμα, το αμερικανικό μέγεθος 34C αντιστοιχεί ήδη στο βρετανικό μέγεθος 34D και στο μέγεθος 75D της ΕΕ. Είναι 90D στη Γαλλία και 12C στην Αυστραλία. Η τσεχική ονομασία 2D είναι λίγο πιο εύκολο να διακριθεί οπτικά. Όλα αυτά τα μεγέθη αντιστοιχούν στις ίδιες διαστάσεις και επομένως οδηγούν ξανά και ξανά σε μπερδέματα.

Η χώρα στην κορυφή

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Νορβηγία με μέγεθος «C-D» σε μέσο δείκτη μάζας σώματος 26.2 ενώ ακολουθεί το Λουξεμβούργο, η Ισλανδία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία που καταγράφουν μέγεθος C.

Όπως αναφέρει η έρευνα, τα αυξημένα μεγέθη στήθους εμφανίζονται συχνά σε χώρες όπου η παχυσαρκία είναι επίσης ένα πρόβλημα. Γι'  αυτό και παρουσιάζεται ο συγκεκριμένος δείκτης (BMI) στον πίνακα

Σύμφωνα με το World Data Info ο γυναικείος μαστός αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από λιπώδη ιστό και αδένες. Το σχήμα των μαστών εξαρτάται επίσης όχι μόνο από γενετικούς παράγοντες, αλλά και από την περιεκτικότητα σε λίπος και τη σύνθεση του συνδετικού ιστού.

Σύμφωνα με τον διαδραστικό πίνακα που διαθέτει η ιστοσελίδα, η Κύπρος μας βρίσκεται αρκετά κάτω στην κατάταξη, αφού παρουσιάζεται με μέγεθος «Α», ενώ η Ελλάδα εμφανίζεται αρκετά πιο πάνω στην 24η θέση με μέγεθος Α-Β.

Δείτε τη λίστα:

Μικρά στήθη σε Αφρική και Ασία

Όσο αφορά την περιφερειακή κατανομή, ιδιαίτερα μικρών μεγεθών, στην Κεντρική Αφρική και τη Νοτιοανατολική Ασία υπάρχουν διάφοροι λόγοι, σύμφωνα με το World Data Info.

«Από τη μία πλευρά, αναφέρεται συχνά μια γενετική αιτία. Οι γυναίκες σε αυτές τις υποηπείρους είναι γενικά μικρότερες και ελαφρύτερες. Μια μέση γυναίκα στη Νοτιοανατολική Ασία έχει ύψος περίπου 1,53 μ. και ζυγίζει λιγότερο από 55 κιλά. Στην Κεντρική Αφρική, οι γυναίκες με βάρος κάτω από 1,60 μ. και λιγότερα από 60 κιλά είναι επίσης πιο λεπτές από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Αυτό από μόνο του οδηγεί σε σύνδεση με το τότε λογικά μικρότερο στήθος με τις ίδιες σωματικές αναλογίες», εξηγεί.

«Επιπλέον, υποτίθεται ότι υπάρχει περαιτέρω κλιματική σύνδεση. Σε ιδιαίτερα θερμές περιοχές, το σώμα καταναλώνει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ενέργειας για να κρυώσει και να διατηρήσει τις λειτουργίες του σώματος σε ισορροπία. Το στήθος αποτελείται ως επί το πλείστον από λιπώδη ιστό, δηλαδή την αποθήκη ενέργειας του ίδιου του σώματος. Εάν η ενέργεια αποσυρθεί γρήγορα από το σώμα, δεν μπορεί να σχηματιστεί λιπώδης ιστός», προσθέτει.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Πάφου να διαφοροποιήσει τη στάση του - «Δεν πρέπει να επανέλθει στον Μεσαίωνα»

• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη

• Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκαν οι 13 τροποποιήσεις για το δικαίωμα ψήφου από τα 17 - Δείτε αναλυτικά τι ισχύει

• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία

• Ανδρέας Γεωργίου-Σιμώνη Χριστοδούλου: Το φωτογραφικό άλμπουμ από το ταξίδι τους στην Ταϊλάνδη και τα καυτά φιλιά

• Απίστευτο περιστατικό στη Λεμεσό - Χαστούκισε ντελιβερά, του άρπαξε το κινητό και έγινε καπνός - Τι συνέβη



Χαρτσιώτης: Χρειάζεται συνεργασία για αντιμετώπιση νεανικής παραβατικότητας

Χαρτσιώτης: Χρειάζεται συνεργασία για αντιμετώπιση νεανικής παραβατικότητας

Όπως σε όλα τα προβλήματα, έτσι και η αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και βίας χρειάζεται συλλογικότητα και συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν παραμένει σε θεωρητικό επίπεδο αλλά προχωρά με πρακτικές και ουσιαστικές δράσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top