Τουρκία: Πέθανε ο Κεμάλ Ντερβίς, που έσωσε τη χώρα από το οικονομικό «κραχ» το 2001

Τουρκία: Πέθανε ο Κεμάλ Ντερβίς, που έσωσε τη χώρα από το οικονομικό «κραχ» το 2001

Ο Κεμάλ Ντερβίς, ο πολιτικός και οικονομολόγος που έσωσε την Τουρκία από το οικονομικό κραχ το 2001 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.Ο σπουδαίος οικονομολόγος και πολιτικός Κεμάλ Ντερβίς είχε κληθεί το 2001 από τον τότε πρωθυπουργό της χώρας, τον αείμνηστο, Μπουλέντ Ετσεβίτ να σώσει την Τουρκία από το κραχ.

Ο εκλιπών εγκατέλειψε τότε την θέση του στην Παγκόσμια Τράπεζα, όπου υπηρετούσε για 22 χρόνια και στις 3 Μαρτίου 2001 ανέλαβε τη θέση του Υπουργού Επικρατείας της Τουρκίας.

Τελικά ο πολιτικός και οικονομολόγος, Κεμάλ Ντερβίς, έκανε το θαύμα του και έσωσε τη χώρα που βρισκόταν τότε με το ένα πόδι στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Το όνομά του είχε ακουστεί και για την ηγεσία του ΔΝΤ.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τι συζητήθηκε στο τετ α τετ Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν για ΜΟΕ και εκκρεμή ζητήματα

Τι συζητήθηκε στο τετ α τετ Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν για ΜΟΕ και εκκρεμή ζητήματα

Παρά το τεταμένο κλίμα, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης συνεχίζουν να διατηρούν ζωντανό τον διάλογο μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων. Στο σημερινό τετ α τετ δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές στους διαπραγματευτές για τα ΜΟΕ και κυρίως για τα οδοφράγματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE