Θάνατος Ανθούλλας Σάντη: Θα διοριστεί ιατρικός λειτουργός - Στους ανακριτές ο φάκελος της 59χρονης από το Νοσοκομείο

Θάνατος Ανθούλλας Σάντη: Θα διοριστεί ιατρικός λειτουργός - Στους ανακριτές ο φάκελος της 59χρονης από το Νοσοκομείο

Η Αστυνομία διερευνά καταγγελία για φερόμενη ιατρική αμέλεια, που αφορά τον θάνατο της 59χρονης Ανθούλλας Σάντη, από την επαρχία Λάρνακας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου.

Πρόσθεσε ότι «στις 3 Μαΐου έγινε καταγγελία στην Αστυνομία για τον θάνατο γυναίκας ηλικίας 59 ετών, στην επαρχία Λάρνακας, που επήλθε στις 27 Απριλίου. Οι οικείοι της 59χρονης είχαν εξασφαλίσει πιστοποιητικό για τα αίτια θανάτου της, χωρίς προηγουμένως να διενεργηθεί νεκροτομή και προχώρησαν στην ταφή».

Ωστόσο, συνέχισε, «μετά την καταγγελία των οικείων της, οι ανακριτές προχώρησαν άμεσα στην εκταφή της σορού, με βάση διάταγμα δικαστηρίου. Ακολούθησε η νενομισμένη νεκροτομή, η οποία δεν κατέδειξε τα αίτια θανάτου της γυναίκας, ενώ έχουν παραλειφθεί κάποια δείγματα από τη σορό, τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές και άλλες εξετάσεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «εν αναμονή των αποτελεσμάτων αυτών των εξετάσεων, η Αστυνομία προχωρεί σε διερεύνηση της υπόθεσης. Ταυτόχρονα, όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις ιατρικής αμέλειας, θα υπάρξει συνεργασία και με το Υπουργείο Υγείας για να διοριστεί ιατρικός λειτουργός».

Σε άλλη ερώτηση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας απάντησε πως «οι ανακριτές έχουν παραλάβει τον Ιατρικό Φάκελο της γυναίκας από το Νοσοκομείο, στο οποίο είχαν κληθεί ορισμένοι γιατροί για να την εξετάσουν. Με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού των Ιατρικών Υπηρεσιών, οι ανακριτές διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα που σχετίζονται με την ιατρική αμέλεια που καταγγέλθηκε στην Αστυνομία», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE