Βήματα στα κατεχόμενα για πράσινη ενέργεια και ηλεκτρική σύνδεση με την Τουρκία

Βήματα στα κατεχόμενα για πράσινη ενέργεια και ηλεκτρική σύνδεση με την Τουρκία

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα «τελετή υπογραφής πρωτοκόλλου επενδύσεων στην ηλιακή ενέργεια». Στα πλαίσια της τελετής υπογράφηκε "πρωτόκολλο" για τη σύσταση μιας νέας ενεργειακής εταιρείας, στην οποία συμμετάσχουν το τ/κ βιομηχανικό επιμελητήριο και η τ/κ ένωση ξενοδόχων.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ πριν από την τελετή υπογραφής προέβη σε δηλώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Ουστέλ η τ/κ πλευρά χρειάζεται έναν οδικό χάρτη για τα επόμενα 20-30 χρόνια έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσει στο μέλλον ενεργειακό πρόβλημα.

«Θα ανοίξουμε το δρόμο για την πράσινη ενέργεια, ενώ εργαζόμαστε για το διασυνδεδεμένο σύστημα με το καλώδιο που έρχεται από την Τουρκία. Λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι τομείς δεν θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες μέχρι να ολοκληρώσουμε το έργο της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία», ανέφερε ο κ. Ουστέλ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE