Λήξαν το συμβάν με την τουρκική σημαία στην Πάφο, λένε οι διοργανωτές του αγώνα

Λήξαν το συμβάν με την τουρκική σημαία στην Πάφο, λένε οι διοργανωτές του αγώνα

Λήξαν χαρακτήρισε το συμβάν με την ανάρτηση της τουρκικής σημαίας, μαζί με τις σημαίες των υπόλοιπων συμμετεχόντων, στην Πλατεία Κένεντυ, ο Διευθυντής της διοργάνωσης του Cyprus Gran Fondo by Skoda.presented στην Πάφο Μιχάλης Χατζηιωάννου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Χατζηιωάννου ανέφερε πως ως διοργανωτές ενός παγκόσμιου αγώνα ζήτησαν την άδεια από τον Δήμο Πάφου για την τοποθέτηση των σημαιών στην πλατεία Κένεντυ, που είναι το σημείο των εγγραφών και του κέντρου του αγώνα.

Ζητήθηκε, συνέχισε, η τοποθέτηση σημαιών από τις 39 διαφορετικές χώρες, που συμμετέχουν. Στους αγώνες, είπε, ενδεικτικά συμμετέχουν 500 αθλητές και αθλήτριες από τέσσερις ηπείρους και ανάμεσα στις χώρες είναι και η Τουρκία.

Ως εκ τούτου, συνέχισε, θα έπρεπε να υπάρχει και η τουρκική σημαία, προσθέτοντας πως «εγκρίθηκε από τον Δήμο Πάφου, τοποθετήθηκαν οι σημαίες και μετά ενημερώθηκα ότι η τούρκικη σημαία κατέβηκε».

Επεσήμανε ωστόσο πως για τους διοργανωτές το θέμα θεωρείται λήξαν, αφού υπάρχει αυτή η ευαισθησία.

Σημειώνεται πως ο αγώνας Cyprus Gran Fondo by Skoda.presented θεωρείται ο μεγαλύτερος ποδηλατικός αγώνας στην Κύπρο.

Είπε τέλος πως σε καμία άλλη διοργάνωση δεν έχει αφαιρεθεί η τουρκική σημαία, σημειώνοντας ωστόσο πως στο εξωτερικό οι συνθήκες είναι διαφορετικές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες.