«Σφαγή» για τη θέση του Επιτρόπου Διοικήσεως

«Σφαγή» για τη θέση του Επιτρόπου Διοικήσεως

Μακρύς είναι ο κατάλογος των ενδιαφερομένων για τη θέση του Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του οποίου η θητεία λήγει στις 20 Απριλίου.

Ανάμεσα στους ενδιαφερομένους είναι και η νυν Επίτροπος, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, η οποία ολοκλήρωσε την πρώτη εξαετή θητεία. Διορίστηκε το 2017 από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Είναι από τις λίγες θέσεις αξιωματούχων που χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του Νομοθετικού Σώματος, μια πρακτική που εφαρμόζεται σε διάφορες άλλες χώρες αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου μάλιστα οι προτεινόμενοι για διορισμό περνούν από διαδικασία ακρόασης.

Ο θεσμός του Επιτρόπου Διοικήσεως πρωτοξεκίνησε στην Κύπρο τον Μάρτιο του 1991, επί προεδρίας Γιώργου Βασιλείου και το πρώτο παράπονο υποβλήθηκε στις 20 Απριλίου του ίδιου χρόνου. Πρώτος Επίτροπος ήταν ο Νίκος Χαραλάμπους. Τον διαδέχθηκε το 1998 η Ηλιάνα Νικολάου, η οποία υπηρέτησε μέχρι το 2011. Τρίτη Επίτροπος ήταν η Ελίζα Σαββίδου και τέταρτη η Μαρία Στυλιανού Λοττίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η «αργή δυναμική» του ΟΗΕ και τα όρια της υπομονής

Κυπριακό: Η «αργή δυναμική» του ΟΗΕ και τα όρια της υπομονής

Οι δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Μαρίας Άνγκελα Ολγκίν, στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΚΑ, αποτυπώνουν με σαφήνεια το σημείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα το Κυπριακό: ούτε σε αδιέξοδο, ούτε όμως και σε τροχιά ουσιαστικής επανεκκίνησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE