Κοίτασμα «Ηλέκτρα»: Απογοητευτικά τα αποτελέσματα - Δεν εντοπίστηκαν επαρκείς ποσότητες
Απογοητευτικά είναι τα νέα για το κοίτασμα «Ηλέκτρα», με τις έρευνες να είχαν ξεκινήσει πριν τρεις μήνες για εντοπισμό φυσικού.
Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Υπεύθυνος του Κλάδου Εποπτών του ΤΟΜ, Βλαδίμηρος Ζαβρός, ανέφερε πως, «ο ρόλος ενός επόπτη, είναι πάρα πολύ σημαντικός και ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι ο Κλάδος είναι υποστελεχωμένος με 50 άτομα προσωπικό, πραγματοποιούνται περίπου 40,000 ελέγχοι σε οχήματα τον χρόνο. Σκοπός των ελέγχων που πραγματοποιούνται από τους επόπτες, δεν είναι άλλος από την οδική ασφάλεια και την τήρηση της Νομοθεσίας».
Αξίζει να αναφερθεί πως, οι Επόπτες Οδικών Μεταφορών, αποτελούν ειδική, ένστολη Μονάδα αστυνόμευσης που επικεντρώνεται, κυρίως, σε θέματα που αφορούν επαγγελματικά οχήματα, επαγγελματίες οδηγούς και εμπορευματικές και επιβατικές επιχειρήσεις.
Ο Κλάδος, εξειδικεύεται στα θέματα αυτά και αποτελεί την μόνη Μονάδα Παγκύπρια, που διαθέτει τη γνώση και εμπειρία για την αποτελεσματική αστυνόμευση και εποπτεία του τομέα των οδικών μεταφορών.
Ο Κλάδος έχει την ευθύνη για την επιτήρηση της ορθής εφαρμογής 17 Νομοθεσιών που αφορούν αρμοδιότητες του Τμήματος Οδικών Μεταφορών ή/και που σχετίζονται με τις οδικές μεταφορές, συμπεριλαμβανομένων της κυκλοφορίας, οδήγησης και χρήσης:
- των φορτηγών
- των λεωφορείων
- των ταξί
- των εκπαιδευτικών οχημάτων
- των οχημάτων ενοικίασης
- των ιδιωτικών οχημάτων
- γραφείων ενοικίασης οχημάτων
- Ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων
- των Εγκεκριμένων Κέντρων Κατάρτισης Οδηγών
- των σχολών οδηγών
- μέσω των οδικών τεχνικών ελέγχων
- των ελέγχων για ταχογράφους
- πάταξη της κυκλοφορίας υπέρβαρων ή επικίνδυνων φορτίων
- την ορθή λειτουργία του κλάδου των μεταφορών
- πάταξη της πειρατείας στον κλάδο των ταξί
- έλεγχοι στα αεροδρόμια, λιμάνια κλπ.
- τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις μεταφορές
- τις απαραίτητες άδειες των οχημάτων των επιχειρήσεων
- τις απαραίτητες άδειες των επαγγελματιών οδηγών
- ελέγχους υπέρβαρων οχημάτων
- ελέγχους για την πρόσδεση και το κάλυμμα των φορτίων
- ελέγχους της ασφαλούς μεταφοράς των επικίνδυνων φορτίων (ΑDR) και άλλα μέτρα ώστε, τα φορτία να μεταφέρονται με ασφάλεια και να μην προκαλούν ζημιά στο οδικό δίκτυο.
Ο Κλάδος πρέπει επίσης να στελεχώνει τους σταθερούς ζυγιστικούς σταθμούς υπέρβαρων οχημάτων που υπάρχουν στους αυτοκινητόδρομους και διαθέτει επίσης κινητές μονάδες ζύγισης με τις οποίες διενεργεί ελέγχους ζύγισης ανά το Παγκύπριο.
Διευκρινίζεται ότι, στην περίπτωση όπου κατά τη διάρκεια του ελέγχου που διενεργεί ο Επόπτης υπάρξει παράπτωμα τότε ο επαγγελματίας οδηγός για το αδίκημα υπέρβαρου οχήματος καλείτε να πληρώσει τέλος υπέρβαρου οχήματος βάσει του εντύπου που συμπληρώνει ο επόπτης και για τα υπόλοιπα αδικήματα καταγγέλλεται και η καταγγελία εκδικάζεται από το Δικαστήριο.
Εθνικό Συμβούλιο: Συνέρχεται σήμερα για αποτελέσματα επαφών ΠτΔ για Κυπριακό
Επεισόδια στο «Ελευθερία»: Πέρασαν χειροπέδες σε 29χρονο μετά από ένταλμα σύλληψης
Ξέσπασε πυρκαγιά σε ακινητοποιημένο όχημα - Νεαρός προσπάθησε να την κατασβέσει αλλά επεκτάθηκε
Γρίπη των πτηνών σε άνθρωπο - Ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα η Χιλή - Η κατάσταση της υγείας του
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις