LIKE ONLINE

Ταξίδια: Οι σαρώσεις καρδιακών παλμών θα αντικαταστήσουν τα... διαβατήρια - Τι προβλέπει αεροπορική εταιρεία

Ταξίδια: Οι σαρώσεις καρδιακών παλμών θα αντικαταστήσουν τα... διαβατήρια - Τι προβλέπει αεροπορική εταιρεία

Η πτήση έχει γίνει βασικός τρόπος μεταφοράς για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ τα αεροπορικά ταξίδια γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα στην ψηφιακή εποχή. Ωστόσο, τα μέτρα ασφαλείας των αεροδρομίων έχουν επίσης αυξηθεί και οι ταξιδιώτες πρέπει συχνά να υποβάλλονται σε χρονοβόρους ελέγχους και να παρουσιάζουν διάφορες μορφές ταυτότητας για να επιβιβαστούν σε μια πτήση.

Τι θα γινόταν όμως αν το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών σήμαινε να αφήσετε πίσω όλα αυτά τα έγγραφα και να έχετε μόνο τον παλμό της καρδιάς σας ως ταυτοποίησή; Αυτό προβλέπει μια αεροπορική εταιρεία.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία δεν κατονομάζεται, δήλωσε ότι στο μέλλον οι επιβάτες θα μπορούν να επιβιβάζονται σε πτήσεις με απλή σάρωση του καρδιακού τους παλμού. Η τεχνολογία θα χρησιμοποιεί βιομετρικούς αισθητήρες για την ανάλυση των μοναδικών καρδιακών ρυθμών και μοτίβων ενός ατόμου για την επιβεβαίωση της ταυτότητάς του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι το σύστημα αυτό δεν θα είναι μόνο πιο αποτελεσματικό και βολικό για τους επιβάτες, αλλά θα αυξήσει επίσης τα μέτρα ασφαλείας, καθώς θα δυσχεραίνει τη δυνατότητα των ατόμων να ταξιδεύουν με ψεύτικες ταυτότητες.

Αν και η ιδέα αυτή μπορεί να φαίνεται τραβηγμένη, υπάρχει κάποιο προηγούμενο για τη βιομετρική ταυτοποίηση στα αεροπορικά ταξίδια. Πολλά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο εφαρμόζουν ήδη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να επιταχύνουν τη διαδικασία επιβίβασης. Επιπλέον, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν τη σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων ως εναλλακτική λύση στις κάρτες επιβίβασης.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις ενός τέτοιου συστήματος στην ιδιωτική ζωή και την ασφάλεια. Τα βιομετρικά δεδομένα είναι ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες και υπάρχουν φόβοι ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν καταχρηστικά ή να παραβιαστούν από κακόβουλους φορείς. Επιπλέον, η ιδέα της συνεχούς παρακολούθησης των καρδιακών ρυθμών ενός ατόμου εγείρει ηθικά ερωτήματα σχετικά με την προσωπική αυτονομία και το σωματικό απόρρητο.

Επιπλέον, η τεχνολογία που απαιτείται για ένα τέτοιο σύστημα βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη και μπορεί να περάσει πολύς καιρός μέχρι να διαδοθεί ευρέως. Παρ' όλα αυτά, η ιδέα της χρήσης των καρδιακών παλμών ως μέσο ταυτοποίησης αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πιθανότητα για το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία στην Ελλάδα: Ποδοσφαιριστής σε τοπική ομάδα ο 27χρονος που ανασύρθηκε νεκρός -Δείτε βίντεο

• Θλίψη στη Λευκωσία: Πέθανε η Παρασκευή Στυλιανού - Η παράκληση της οικογένειας - Δείτε φωτογραφία της

• Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία και προκάλεσε πανικό – Χόρευε πάνω από το φέρετρο

• Πόσο επιβαρύνουν τον λογαριασμό ρεύματος τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια; Δείτε πώς να το υπολογίσετε

• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers



Ανάλυση: Οι επιδιώξεις της Άγκυρας για οριοθέτηση ΑΟΖ με τη Συρία - Μπαράζ επαφών Λευκωσίας και Αθήνας

Ανάλυση: Οι επιδιώξεις της Άγκυρας για οριοθέτηση ΑΟΖ με τη Συρία - Μπαράζ επαφών Λευκωσίας και Αθήνας

Η επιδίωξη της Άγκυρας να προχωρήσει σε οριοθέτηση ΑΟΖ με τη Συρία στο πλαίσιο του παράνομου τουρκολυβικού μνημονίου βρίσκεται προ των πυλών, ενώ την ίδια ώρα ο Ταγίπ Ερντογάν παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top