Νουρής: Το παρασκήνιο της… Υπουργοποίησης και η κίνηση-ματ από Αβέρωφ

Νουρής: Το παρασκήνιο της… Υπουργοποίησης και η κίνηση-ματ από Αβέρωφ

Όταν ο τέως Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, ανακοίνωνε προεκλογικά ότι ο Νίκος Νουρής θα παρέμενε Υπουργός σε περίπτωση νίκης του στις Προεδρικές, είχε προκαλέσει έκπληξη σε πολλούς.

Τι ήταν αυτό που οδήγησε τον Αβέρωφ Νεοφύτου, στη δημοσιοποίηση του ονόματος του τ. Υπουργού Εσωτερικών; Σύμφωνα με όσα ακούγονται στο παρασκήνιο και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο Νίκος Νουρής φέρεται να υποστήριζε παρασκηνιακά άλλον υποψήφιο και μάλιστα είχε συζητήσει το ενδεχόμενο μίας εκ νέου Υπουργοποίησης. Όταν ενημερώθηκε γι αυτή του την κίνηση ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφέρθηκε σε δημόσια τοποθέτησή του στον Νίκο Νουρή, ώστε να τον «κλειδώσει» και να δεσμεύσει τις όποιες κινήσεις του.

Ως εκ τούτου, ο τέως Υπουργός ήταν υποχρεωμένος να στηρίζει και δημόσια πλέον τον κ. Νεοφύτου, ο οποίος έδινε μάχη πρόκρισης στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE