Ο Κάρολος θα στεφθεί Βασιλιάς υπό τους ήχους της μουσικής του Άντριου Λόιντ Βέμπερ

Ο Κάρολος θα στεφθεί Βασιλιάς υπό τους ήχους της μουσικής του Άντριου Λόιντ Βέμπερ

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου του Γ’ της Βρετανίας θα γίνει στις 6 Μαΐου και τον ύμνο για την τελετή τον έγραψε ο Άντριου Λόιντ Βέμπερ, ένας από τους πιο γνωστούς και σημαντικούς συνθέτες της Αγγλίας.

Ο Άντριου Λόιντ Βέμπερ διασκεύασε εκκλησιαστική μουσική για την τελετή στέψης του βασιλιά Κάρολου, ενθαρρύνοντας τους τραγουδιστές να προκαλέσουν έναν «χαρμόσυνο θόρυβο».

Το έργο του Άντριου Λόιντ Βέμπερ είναι ένα από τα δώδεκα νέα μουσικά κομμάτια που παρήγγειλε ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ του για τη τελετή ενθρόνισης στις 6 Μαΐου στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

Ο ύμνος του Άγγλου συνθέτη περιλαμβάνει στίχους προσαρμοσμένους από τον Ψαλμό 98 και έχει διασκευαστεί ειδικά για τη χορωδία και το εκκλησιαστικό όργανο του Αβαείου.

«Ελπίζω ο ύμνος μου να αντικατοπτρίζει αυτή τη χαρούμενη περίσταση» είπε ο Βέμπερ, συνθέτης της μουσικής για τα μιούζικαλ – υπερπαραγωγές «Cats», «The Phantom of the Opera» και «Evita».

Το πρόγραμμα για την τελετή στέψης του βασιλιά περιλαμβάνει παλαιότερη μουσική και νέες συνθέσεις, καθώς ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ προσπαθεί να συνδυάσει παραδοσιακά και μοντέρνα στοιχεία που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα της σύγχρονης Βρετανίας.

Έχουν επιλεγεί μουσικά έργα που έγραψαν καλλιτέχνες με ρίζες και στις τέσσερις συνιστώσες χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και στην Κοινοπολιτεία και σε ξένες χώρες που έχουν στείλει τόσους πολλούς ανθρώπους στις ακτές της.

Το πρόγραμμα της τελετής στέψης θα περιλαμβάνει έργα των Ουίλιαμ Μπερντ (1543-1623), Γκέοργκ Φρίντριχ Χαίντελ (1685-1759), Έντουαρντ Έλγκαρ (1857-1934), Χένρι Γουόλφορντ Ντέιβις, (1869-1941), Ουίλιαμ Ουόλτον (1902-1983), Χιούμπερτ Πάρι (1848-1918) και ο Ραλφ Φον Γουίλιαμς (1872-1958), η μουσική του οποίου έχει πλαισιώσει προηγούμενες ενθρονίσεις, μαζί με ένα έργο του σύγχρονου Ουαλού συνθέτη Καρλ Τζέκινς.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE