Στις 5 Ιανουαρίου στο Φιλοξενία η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Προεδρικές Εκλογές

Στις 5 Ιανουαρίου στο Φιλοξενία η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Προεδρικές Εκλογές

Γνωστοποιήθηκε σήμερα ο καθορισμός του χρόνου και του τόπου υποβολής υποψηφιοτήτων καθώς και η ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Εσωτερικών, ασκώντας τις εξουσίες που παρέχονται σ΄ αυτόν από τον περί Εκλογής (Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας) Νόμοι του 1959 έως 2022, με βάση το Ένταλμα Εκλογής προς το Γενικό Έφορο Προεδρικής Εκλογής, καθόρισε την 5η Ιανουαρίου 2023 μεταξύ 08.00 π.μ. και 12.00 μ.μ, ως την ημέρα για την υπόδειξη των υποψηφίων, για την υποβολή των υποψηφιοτήτων.

Σημειώνει ότι το Γραφείο του Γενικού Εφόρου Εκλογών, που θα είναι για το σκοπό αυτό στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, θα είναι ο τόπος υπόδειξης των υποψηφίων, για την υποβολή των υποψηφιοτήτων.

Επίσης, αν υποβληθούν περισσότερες από τη μία υποψηφιότητες, η διεξαγωγή της ψηφοφορίας θα είναι την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, και, σε περίπτωση επαναληπτικής εκλογής, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ισορροπία ισχύος στην κεντροδεξιά- Η Αννίτα Δημητρίου και ο γρίφος των προεδρικών εκλογών

Νέα ισορροπία ισχύος στην κεντροδεξιά- Η Αννίτα Δημητρίου και ο γρίφος των προεδρικών εκλογών

Οι προεδρικές εκλογές του 2028 μπορεί να βρίσκονται ακόμη μακριά, όμως οι πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και όσα ακολούθησαν στη νέα Βουλή, έχουν ήδη αρχίσει να διαμορφώνουν το πολιτικό σκηνικό της επόμενης ημέρας. Και αν υπάρχει ένα βασικό πολιτικό συμπέρασμα από τις τελευταίες εβδομάδες, αυτό δεν αφορά μόνο τους συσχετισμούς δυνάμεων εντός του Κοινοβουλίου. Αφορά κυρίως τη διαμόρφωση μιας νέας ισορροπίας στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς.

BEST OF TOTHEMAONLINE