«Παφίτικο» μουσείο: Προκηρύχθηκε διαγωνισμός - Στόχος η ανάδειξη και προβολή της ιστορίας της πόλης

«Παφίτικο» μουσείο: Προκηρύχθηκε διαγωνισμός - Στόχος η ανάδειξη και προβολή της ιστορίας της πόλης

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τη δημιουργία Κέντρου Ιστορικής Τεκμηρίωσης στην πόλη της Πάφου προχώρησε ο Δήμος την περασμένη Δευτέρα, με το έργο να περιλαμβάνει Μουσείο για την ανάδειξη και προβολή της ιστορίας της πόλης και την ανάπλαση πλατειακών χώρων και δρόμων στην περιοχή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, η κεντρική ιδέα που διατρέχει το έργο είναι η δημιουργία στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Πάφου ενός θύλακα πολιτισμού και αρχιτεκτονικής κληρονομίας με υψηλής ποιότητας υποδομές για πεζούς. Μέσα από το έργο ο Δήμος Πάφου στοχεύει στη δημιουργία μιας γέφυρας μνήμης και αρχιτεκτονικής μεταξύ του Μουσείου Ιστορικής Μνήμης και του εξώστη της παλιάς πόλης, σημειώνεται.

Το έργο, η αξία του οποίου εκτιμάται στα € 9.500.000 πλέον Φ.Π.Α ( €11.305.000) περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, την πλήρη αποκατάσταση και επανάχρηση του κτιρίου του παλαιού αστυνομικού σταθμού ως κέντρου ιστορικής τεκμηρίωσης της πόλης της Πάφου, την προσθήκη και επέκταση του κτιρίου για κάλυψη των αναγκών της νέας χρήσης και την διαμόρφωση του χώρου από την παλαιό αστυνομικό σταθμό μέχρι το πάρκο Αρμενίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE