Ένοχος 24χρονος για παιδική πορνογραφία – «Άκουσε» την ποινή του

Ένοχος 24χρονος για παιδική πορνογραφία – «Άκουσε» την ποινή του

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε την Παρασκευή 20/5 ποινή φυλάκισης 5 ετων σε 24χρονο από την Κίνα για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας που διαπράχθηκε στη Λευκωσία, πριν από 2 χρόνι

Σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου ο 24χρονος παραδέχθηκε ενοχή σε τρεις κατηγορίες.

Ο κατηγορούμενος είναι ηλικίας 24 ετών, κατάγεται από την Κίνα και ήρθε στην Κύπρο περί το έτος 2017 για σπουδές, ενώ δεν βαρένεται από προηγούμενες καταδίκες.

Εξαιρουμένου του γεγονότος ότι παραδέχθηκε ενοχή, μέσω του συνηγόρου υπεράσπισης του ισχυρίστηκε ότι «μπορεί να γίνει τυχαία η λήψη αρχείων όταν κάνει κάποιος κάνει λήψη μουσικής, ή βίντεο μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων, ενδεχομένως, ακόμη και χωρίς να το γνωρίζει».

Στην απόφαση του Κακουργιοδικείου τονίζεται ότι «ο κατηγορούμενος ηθελημένα κατέβασε τα υπό κρίση αρχεία, τα αποθήκευε, είτε στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του, είτε στον εξωτερικό δίσκο που ήταν συνδεδεμένος με τον υπολογιστή και δεν πρόλαβε να τα δει αφού, μέχρι να προλάβει να τα δει, επενέβη η Αστυνομία με τον εντοπισμό τους».

Στην απόφαση αναφέρονται τα εξής:

Τα αδικήματα τα οποία έχει διαπράξει ο κατηγορούμενος, είναι με δείκτη τις προβλεπόμενες στο νόμο ποινές, αναμφίβολα σοβαρά.

Λαμβάνοντας, συνακόλουθα, υπόψη τη σοβαρότητα των αδικημάτων και την αναγκαιότητα ικανοποίησης του στοιχείου της αποτροπής, ως αναλύεται πιο πάνω, τις περιστάσεις τέλεσης των αδικημάτων, τα ελαφρυντικά στοιχεία και προσωπικές περιστάσεις του κατηγορουμένου, επιβάλλουμε τις ακόλουθες ποινές 

– Στην 3η κατηγορία, ποινή φυλάκισης 41⁄2 ετών.

– Στην 7η κατηγορία, ποινή φυλάκισης 5 ετών.

– Στην 9η κατηγορία, ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Έχοντας υπόψη τις αρχές που αφορούν τη συνολικότητα της ποινής αποφασίζουμε όπως οι ως άνω ποινές να συντρέχουν.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ενημέρωσε τον Σάντσεθ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης – Τι συζήτησαν για  την κυπριακή προεδρία το 2026

Ενημέρωσε τον Σάντσεθ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης – Τι συζήτησαν για την κυπριακή προεδρία το 2026

Με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσιεθ συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στη Μαδρίτη.