Προσοχή: Νέα απάτη - Παριστάνουν λειτουργούς κυβερνητικών υπηρεσιών - Πώς ξεγελούν τα θύματα τους

Προσοχή: Νέα απάτη - Παριστάνουν λειτουργούς κυβερνητικών υπηρεσιών - Πώς ξεγελούν τα θύματα τους

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό, μετά από αριθμό αναφορών που έχει λάβει από πολίτες, σχετικά με απάτη από πρόσωπα που παρουσιάζονται ψευδώς ως λειτουργοί των κυβερνητικών υπηρεσιών και έχουν ως στόχο την κλοπή χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οι δράστες συγκεκριμένα, με τηλεφωνικές κλήσεις από αριθμούς κινητών και σταθερών τηλεφώνων, επικοινωνούν με πολίτες και ψευδώς παρουσιάζονται ως λειτουργοί κυβερνητικών υπηρεσιών, όπως οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, καθοδηγούν τους πολίτες να αποκαλύψουν στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και τραπεζικών τους καρτών και να προβούν σε κάποιες ενέργειες, όπως επιβεβαίωση συναλλαγών, με στόχο να τους αποσπάσουν χρήματα μέσω των τραπεζικών καρτών τους.

Το κοινό καλείται όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και λαμβάνει τα πιο κάτω μέτρα προστασίας:

  • Να ΜΗΝ ανταποκρίνεται στις κλήσεις και στις οδηγίες που λαμβάνει από τους δράστες
  • Να μην αποκαλύπτει σε άλλα πρόσωπα, ευαίσθητες πληροφορίες όπως κωδικούς πρόσβασης, κωδικούς χρήσης και κωδικούς PIN, στοιχεία ταυτότητας και στοιχεία τραπεζικών καρτών και λογαριασμών
  • Οι πολίτες μπορούν να επαληθεύουν την ταυτότητα των ατόμων που τους καλούν, επικοινωνώντας μέσω των επίσημων καναλιών των Υπηρεσιών που τα εν λόγω άτομα αναφέρουν ότι εκπροσωπούν

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ σε παράλληλη αντιπολίτευση - Το κόστος της τακτικής πόλωσης

ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ σε παράλληλη αντιπολίτευση - Το κόστος της τακτικής πόλωσης

Οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην ορεινή Λεμεσό ανέδειξαν, για ακόμη μια φορά, το πόσο «ευάλωτη» είναι η κρατική μηχανή, σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, την ανάγκη για ουσιαστικό συντονισμό, αλλά και τις αδυναμίες που παραμένουν διαχρονικά άλυτες.

BEST OF TOTHEMAONLINE