Αντιδράσεις για τη νέα «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα

Αντιδράσεις για τη νέα «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα

Το «υπουργικό συμβούλιο» ήταν η ομάδα που ο «πρέσβης» της Τουρκίας στην κατεχόμενη στη Λευκωσία Αλί Μουράτ Μπαστσέρι, είχε μαζέψει και πείσει να υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Τατάρ όταν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είχε εξαγγείλει υποψηφιότητα για την λεγόμενη προεδρία και είχαν αντιδράσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα στα τ/κ ΜΜΕ.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, «Αφού ένα από τα σκανδαλώδη ονόματα, ο Ουνάλ Ουστέλ έλαβε το καθήκον να σχηματίσει την κυβέρνηση, η κυβέρνηση ανάμεσα στο Κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP), το Δημοκρατικό Κόμμα (DP) και το Κόμμα της Αναγέννησης (YKP-το Κόμμα των εποίκων) σχηματίστηκε ξανά με ταχύτητα τζετ και η βουλή συνήλθε έκτακτα και ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο».

Σημειώνεται ακόμα ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (CTP) και το Κόμμα του Λαού (HP) δεν παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση της λεγόμενης βουλής, ενώ ο πρόεδρος της «βουλής» Ζορλού Τορέ είπε ότι οι συνεδριάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμη κι αν το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα δεν παραστεί.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο ηγέτης του Κόμματος του Λαού (HP), Κουντρέτ Όζερσαϊ, ο οποίος δεν παρευρέθηκε στη συνεδρίαση της «βουλής» χθες επέκρινε έντονα τις εξελίξεις και υποστήριξε πως «έπληξαν το κύρος του κράτους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE