“Η άδεια αυτή παραχωρήθηκε χωρίς το θέμα να συζητηθεί στην αρμόδια επιστημονική επιτροπή και σε καμία περίπτωση ο χώρος στον οποίο θα καταλήξουν (Ζωολογικός Κήπος Πάφου) δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ηθολογικές και βιολογικές ανάγκες αυτών των ζώων”, σημειώνει.
Αναφέρει πως “το θέμα είναι πολύ σοβαρό και η Κύπρος πλέον εξελίσσεται σε μία απέραντη ζούγκλα στην οποίαν άρχισαν να φιλοξενούνται” διάφορα είδη άγριων ζώων, γεγονός που δεν βοηθά στην ευημερία και προστασία τους ούτε τον τουρισμό, αλλά αντίθετα δημιουργούν άλλες εντυπώσεις και μία γκρίζα εικόνα.
Προσθέτει ότι “οι ζωολογικοί κήποι στις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν γιατί δεν μπορούν να εφαρμόσουν τις απαιτήσεις που απορρέουν από την Οδηγία 22/1999, γιατί τα έξοδα συντήρησης και διατήρησης των ζώων χρειάζονται αρκετά εκατομμύρια”.
Επίσης ένα άλλο ανησυχητικό στοιχείο, σύμφωνα με το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, είναι το γεγονός ότι “οι αδειοδοτημένοι ζωολογικοί κήποι (εκτός του Ζωολογικού κήπου Λεμεσού) είναι ιδιωτικών συμφερόντων επιχειρήσεις και ως τέτοιες μένουν εκτεθειμένες, δηλαδή στην περίπτωση που δεν είναι βιώσιμες και θα πρέπει να κλείσουν τότε τα ζώα ‘φυσιολογικά’ θα καταλήξουν στην πόρτα του Υπουργείου Γεωργίας, Τμήμα Κτηνιατρικών Υπηρεσιών που είναι και αρμόδια αρχή για την εφαρμογή και την τήρηση των προνοιών της ΚΔΠ 81/2002”.
“Παρακαλώ όπως εξασκήσετε την διακριτική σας εξουσία ούτως ώστε να γίνει προσπάθεια για την ανάκληση αυτής της άδειας”, αναφέρει προς τους Ευρωβουλευτές το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.