Κάλαντα με τσιατιστά από τους μαθητές της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Έγκωμης Β’

Κάλαντα με τσιατιστά από τους μαθητές της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Έγκωμης Β’

Τα παιδιά της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Έγκωμης Β΄ αφηγούνται την ιστορία της Γέννησης του Κυρίου και των βαθιών νοημάτων καθώς και των εθίμων που συνδέονται με αυτήν, με έναν πρωτότυπο τρόπο, μέσα από κυπριακά τσιαττιστά.

Τα παιδιά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, αποφάσισαν όπως, οι εισφορές που θα μαζέψουν από τα μοναδικά αυτά κυπριακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα, αξιοποιηθούν για την αγορά λογοτεχνικών βιβλίων για εμπλουτισμό της μαθητικής βιβλιοθήκης γι’ αυτό στο τέλος καλούν όσους τους ακούν, «να βάλουν το σιέρι στην πούγκα και να δώσουν ό,τι κρατούν».
 
Σημειώνεται τέλος ότι τα κυπριακά τσιαττιστά έχουν πρόσφατα εγγραφεί ως στοιχείο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στον παγκόσμιο κατάλογο της UNESCO.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε περιπέτειες η ΕΔΕΚ - Η υποψηφιότητα Κωστή Ευσταθίου για την προεδρία του κόμματος, διαταράσσει τις «ισορροπίες»

Σε περιπέτειες η ΕΔΕΚ - Η υποψηφιότητα Κωστή Ευσταθίου για την προεδρία του κόμματος, διαταράσσει τις «ισορροπίες»

Η απόφαση του μεμονωμένου βουλευτή της ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ, μπορεί να αιφνιδίασε κάποιους στην ΕΔΕΚ, ωστόσο, εδώ και αρκετές ημέρες υπήρχε μια επικοινωνία μεταξύ του Κωστή Ευσταθίου με την «πρωτοβουλία για την ΕΔΕΚ», σε σχέση με τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για τη «σωτηρία» του κόμματος, ύστερα από την απόφαση του Μαρίνου Σιζόπουλου, να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΔΕΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE