Από την τελευταία συζήτηση εξάχθηκε το συμπέρασμα ότι πρόκειται για φάρμα εκτροφής και όχι ζωολογικό κήπο. Τίθενται θέματα διαχείρισης αποβλήτων ανακύκλωσης νερού, υπολειμμάτων διατροφής και αποβλήτων και διαχείρισης των κρεάτων που τρώνε οι κροκόδειλοι αλλά και ασφάλειας. Το γεγονός ότι η εταιρεία αναδιπλώνεται και αιτείται άδειας για πάρκο με λιγότερους κροκόδειλους, δεν αλλάζει τα δεδομένα. Ποιος θα ελέγχει τον αριθμό των ερπετών; Πάλιν θα γίνονται σφαγές και η επιχείρηση θα μετατραπεί σε μια φάρμα εκτροφής και εκμετάλλευσης των κροκοδείλων.
Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών πληροφορήθηκε ότι τέτοιου είδους εγκαταστάσεις σπανίζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ήδη υπάρχει σχετική αντίδραση για παρόμοιου είδους εγκατάσταση στην Τσεχία. Επιπρόσθετα η «ανάπτυξη» θα βρίσκεται πολύ κοντά σε οικιστική περιοχή, πράγμα που καθιστά το θέμα ασφάλειας των κατοίκων μείζον θέμα.
Δεν υπάρχει στην Κύπρο η τεχνογνωσία και εμπειρογνωμοσύνη για τη διαχείριση μεγάλων ερπετών. Το Κίνημα έχει πολλές επιφυλάξεις εάν οι διαχειριστές του έργου κι όσοι θα καλεστούν να τους ελέγξουν, θα μπορέσουν να διασφαλίζουν την ευημερία και την ορθολογιστική διαβίωση των ερπετών. Ελάχιστη σοφία απαιτεί την εφαρμογή της αρχής της πρόληψης ή της προφύλαξης.